O căsătorie de conveniență între un albanez și o româncă a fost deconspirată de polițiștii Serviciului pentru Imigrări din Galați, care au stabilit că bărbatul a dorit să obțină acte de ședere pe teritoriul Uniunii Europene. Albanezul a fost amendat și trebuie să părăsească România în 30 de zile.

În urma verificărilor, polițiștii Serviciului pentru Imigrări Galați au stabilit că bărbatul de 37 de ani s-ar fi cunoscut cu femeia de 36 de ani, în municipiul Galați și au hotărât să se căsătorească pentru ca el să obțină un permis de ședere în România.

Potrivit polițiștilor, la sfârșitul lunii iulie 2017, cei doi tineri au încheiat căsătoria în fața ofițerului de stare civilă român, iar ulterior s-au prezentat cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al județului Galați, pentru ca bărbatul să obțină dreptul de ședere, în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Polițiștii gălățeni au stabilit că este vorba despre o căsătorie de conveniență după ce au descoperit că declarațiile celor doi soți nu corespund. De asemenea, în timpul verificărilor, polițiștii au aflat că cei doi nu locuiau la aceeași adresă.

„Conform procedurilor, polițistii au început verificările în cazul celor doi soți, iar în urma interviului, considerat un instrument important în reliefarea vieții reale de familie, au reieșit neconcordanțe în declarațiile celor doi soți. De asemenea, în urma verificărilor efectuate la adresa de reședință comună, polițiștii de imigrări au constatat că cei doi soți nu au o coabitare matrimonială, soția locuind la altă adresă. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de conveniență cu scopul de a eluda condițiile de intrare/ședere pe teritoriul României a străinului”, au explicat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al județului Galați.

Conform legislației în vigoare, polițiștii de imigrări au emis o decizie de returnare pe numele cetățeanului albanez prin care acesta este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

De asemenea, cetățeanul străin a fost amendat cu 600 de lei, iar la ieșirea din țară va fi instituit consemn de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 3 luni.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/romania-casatorie-de-convenienta-intre-un-albanez-si-o-romanca-deconspirata-de-politisti-45265.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/romania-casatorie-de-convenienta-intre-un-albanez-si-o-romanca-deconspirata-de-politisti-45265-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv