Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, ieri, că moartea Regelui Mihai a provocat o discuție amplă în spațiul public legată de avantajele și dezavantajele trecerii României la monarhie și în partid s-a discutat despre posibilitatea unui referendum pe această temă. „Am discutat cu foarte mulţi colegi, e normal să întrebăm poporul (…) Nu e un lucru rău, ţinând cont că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate, extrem de bine ancorate economic”, a zis Bădălău.


Campanie

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat ieri pentru EVZ că, din sondajele de opinie reiese că 40% dintre români nu cunosc diferențele dintre formele de guvernământ și nici dacă România este republică prezidențială, semiprezidențială sau parlamentară. Potrivit lui Ștefănescu, „este necesară” mai întâi o dezbatere largă în societate pe tema formei de guvernământ, pentru informarea cetățenilor, și după aceea se poate vorbi despre un eventual referendum.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Strada

Intenția social-demo craților apare în contextul în care mișcările de stradă din ultimul an au fost îndreptate împotriva PSD și discursurile protestatarilor au fost pe aceeași lungime de undă cu punctele de vedere ale președintelui Klaus Iohannis. Pe de altă parte, subiectul monarhiei, asupra căruia PSD vrea acum să se aplece, a înregistrat un val de popularitate și de interes după moartea Regelui.

Jocuri de putere

Surse din conducerea PSD au relatat, ieri, pentru EVZ, că în partid s-a discutat, în contextul unei revizuiri a Constituției, de o diminuare a prerogativelor prezidențiale pentru a evita pe viitor conflictele dintre Cotroceni și Guvern care au avut loc în ultimii 12 ani pentru că șeful statului și premierul au avut coloraturi politice diferite și nu au reușit să coabiteze.

Struțo-cămilă

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, ieri, că moartea Regelui Mihai a provocat o discuție amplă în spațiul public legată de avantajele și dezavantajele trecerii României la monarhie și în partid s-a discutat despre posibilitatea unui referendum pe această temă. „Am discutat cu foarte mulţi colegi, e...

Preluat de la EVZ