”Sper să fie doar o nouă petardă, pentru că un magistrat în funcție nu poate fi atât de iresponsabil și sinucigaș. Indiferent de tensiunile din justiție, robele, simbolul cel mai puternic al justiției, nu au fost folosite niciodată în afară instanțelor de judecată. Potrivit art. 6 din HG nr. 725/1993, care le reglementează, robele se utilizează exclusiv în sălile de judecată și doar în timpul judecății. Doar cu aprobarea președintelui instanței robele pot fi folosite, de asemenea în interiorul instanței, și cu prilejul unor momente festive sau ceremoniale. Robele nu pot fi scoase pe străzi și cine instigă la o astfel de acțiune se joacă cu regulile cele ferme ale deontologiei profesiei.


În fine, o astfel de activitate publică, protestul sub orice formă în stradă, este evident că are un caracter pur politic, pentru că activitatea legislativă desfășurată în parlamentul României este prin excelență o activitate politică, desfășurată de politicieni, scrie Adrian Toni Necșu.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Totuși, eu cred în înțelepciunea judecătorilor și în puterea lor de a nu se lasă manipulați și implicați în matrapazlacuri politice duse de iresponsabili” susține magistratul Adrian Toni Neacșu.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
”Sper să fie doar o nouă petardă, pentru că un magistrat în funcție nu poate fi atât de iresponsabil și sinucigaș. Indiferent de tensiunile din justiție, robele, simbolul cel mai puternic al justiției, nu au fost folosite niciodată în afară instanțelor de judecată. Potrivit art. 6 din HG nr....

Preluat de la EVZ