Franța plănuiește să primească 10.000 de refugiați până în 2019, 3.000 de oameni urmând să sosească din tabere de refugiați din Niger și Ciad.


Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat planul privind refugiații, după ce CNN a publicat înregistrări video cu migranții vânduți pentru a devenit sclavi în țara din nordul Africii, pentru 400 de dolari fiecare.

Mai multe zboruri sunt așteptate din Niger în cursul zilei de azi și mâine, la Paris, următoarele fiind programate pentru luna ianuarie.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Azi au sosit pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris 25 de persoane din Eritrea, Sudan și Etiopia, venind cu prima cursă ce a plecat din Niger. În grupul respectiv erau 19 femei și copii, printre care și un bebeluș de două luni, și 6 bărbați.

Refugiații vor fi găzduiți într-o mănăstire din regiunea Alsacia din estul Franței, unde vor primi susținere psihologică și instrucțiuni în limba franceză. Fundația France Horizon îi va ajuta pe acești oameni să își găsească un adăpost permanent.

După ce a obținut imagini cu licitațiile de ființe vii din Libia, o echipă de jurnaliști a CNN a plecat, în octombrie, acolo, pentru a investiga aceste informații.

Jurnaliștii au văzut zeci de bărbați vânduți la o licitație în apropierea capitalei, Tripoli. Astfel de licitații au loc în nouă locații din țară. Autoritățile libiene au lansat o anchetă oficială referitoare la aceste târguri de persoane, în coordonarea Agenției Imigrației Ilegale.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Franța plănuiește să primească 10.000 de refugiați până în 2019, 3.000 de oameni urmând să sosească din tabere de refugiați din Niger și Ciad. Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat planul privind refugiații, după ce CNN a publicat înregistrări video cu migranții vânduți pentru a devenit sclavi în țara din...

Preluat de la EVZ