Bashar al-Assad, președintele Siriei, a catalogat milițiile sprijinite de Washington drept “trădătoare”, acuzații prompt denunțate de Forțele Democratice Siriene (SDF), alianță multi-etnică de miliții kurde și arabe susținută de coaliția antiteroristă coordonată de SUA, potrivit agenției de știri Reuters.

În cadrul unei întrevederi cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, la baza aeriană Hmeimim din Siria, de asemenea, Assad a salutat rolul posibilitatea ca ONU să joace un rol în organizarea alegerilor în Siria și a subliniat importanța respectării suveranității Siriei, se afirmă într-un comunicat al Președinției de la Damasc.

Alianța Forțele Democratice Siriene (SDF), care controlează aproximativ un sfert din teritoriul Siriei, a reacționat prompt la acuzațiile lansate de Assad, afirmând că regimul de la Damasc sădește disensiuni și sectarism.

“Acest regim … este el însăși o definiție a trădării, care, dacă sirienii nu-l vor confrunta, va duce la divizarea țării, lucru pe care forțele noastre nu-l vor permite sub nici o formă”, se afirmă într-un comunicat al alianței rebele.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/aa-45258.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/aa-45258-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv