„Dragnea strigă hoţii! Dragnea începe asaltul final asupra legilor justiţiei în Senatul României.


Primul punct pe ordinea de zi în Senat: legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Au refuzat propunerea PNL de a scoate aceste legi de pe ordinea de zi încălcând astfel regulamentul Senatului care spune că senatorii trebuie să aibă raportul comisiei de fond cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de a avea legea pe ordinea de zi.

AU PUS RAPORTUL PE SITE ASTĂZI LA 10:52 am.

Aceşti oameni care încalcă regulamentul Senatului ne spun că ei nu au niciun interes cu aceste legi ale justiţiei!!!! Hoţii strigă hoţii.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

P.S. Din păcate rezultatul votului din 11 Decembrie 2016 nu ne oferă şansa de a respinge aceste legi prin vot în Parlament.”, a scris Cîțu pe rețeaua de socializare.

În plenul de marți al Senatului, Florin Cîțu l-a întrebat pe Șerban Nicolae, unul dintre inițiatorii proiectului care modifică Legea 303/2004 privind statutul magistraților de ce nu a fost realizat în prealabil un studiu de impact. 

În replică, senatorul PSD, Șerban Nicolae, a spus că numai legile cu impact bugetar au un studiu de impact, conform Constituției.

Ulterior, liberalul a revenit la microfon și a oferit clarificări: „Nu mă refeream la studiu de impact bugetar, ci la un studiu de impact în societate, pentru că ne-am trezit cu sute de persoane eliberate din penitenciare, când ministrul Tudorel Toader a introdus Legea recursului compensatoriu.”

Șerban Nicolae i-a răspuns: „Eu mi-aș dori ca impactul în societate să fie zero. Să nu avem niciun caz în care un judecător sau procuror să acționeze cu rea credință și să respecte prezumția de nevinovăție. În legătură cu studiu, ceea ce s-a publicat azi e doar raportul Comisiei. Propunerea legislativă e demult făcută public. Ea vine după ani de dezbateri. Nu aseară s-a făcut propunerea legislativă. Dacă era o nelămurire cu amendamentele puteați să întrebați colegii ca să vedeți ce anume amendamente s-au respins și ce anume amendamente s-au admis. Studiu de impact nu am de ce să fac. Îmi doresc să fie zero impactul în societate și că nu vom avea judecători sau procurori care au acționat cu neglijență sau rea credință.”

PMP a anunțat la începutul ședinței că părăsește sala plenului de marți al Senatului, după ce senatorii din arcul Puterii au respins propunerea senatorului Traian Băsescu de a fi retrase legile Justiţiei de pe ordinea de zi.

USR a cerut, în primă fază, retrimiterea la Comisie a pachetului de legi, apoi trimiterea legilor Justiției la Comisia de la Veneția și către CSM pentru avizare. 

PNL nu va vota nicio o formă a Legii 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor, a anunțat de la tribuna Senatului, senatorul liberal Alina Gorghiu. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Dragnea strigă hoţii! Dragnea începe asaltul final asupra legilor justiţiei în Senatul României. Primul punct pe ordinea de zi în Senat: legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.Au refuzat propunerea PNL de a scoate aceste legi de pe ordinea de zi încălcând astfel regulamentul Senatului care spune că senatorii trebuie să...

Preluat de la EVZ