Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, astăzi, propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de schimbare a numelui Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, marți, de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) cu 39 de voturi pentru și 12 abțineri.

“Eu cred că ne grăbim. Ar fi fost mai normal să întrebăm și Casa Regală, pentru că este posibil să ne trezim că membrii Casei nu vor fi de acord”, a declarat Lucian Iliescu, consilier din partea PMP.

Un proiect de hotărâre asemănător, de data aceasta al consilierilor liberali, a fost de asemenea aprobat de Consiliul General al Capitalei.

Proiectul prevede atribuirea denumirii de „Bulevardul Regele Mihai I al României” segmentului din șoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

“Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu ”altfel” într-o lume decimată de război și ulterior într-o lume cenușie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acțiunile sale, a contribuit la sfârșitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru viețile salvate”, se arată în propunerea consilierilor PNL.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/parcul-herastrau-se-va-numi-parcul-regele-mihai-45273.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/parcul-herastrau-se-va-numi-parcul-regele-mihai-45273-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv