„Vă somez să luaţi atitudine faţă de acest derapaj de la democraţie în acest moment! În mod efectiv, să-i convingeţi pe parlamentarii PSD-ALDE care vă sprijină să nu voteze aceste legi, care lovesc dur în temelia democraţiei, răstoarnă conceptul de dreptate în societate, suprimă independenţa Justiţiei, afectează drepturile şi libertăţile fundamentale. În caz contrar, dacă legile vor fi adoptate şi dacă ele contravin flagrant punctelor de vedere publice exprimate de dumneavoastră, nu vă rămâne de făcut decât un singur lucru: să vă depuneţi mandatul de prim-ministru”, susține Orban în scrisoarea trimisă șefului Executivului. 


Ca argument președintele PNL folosește faptul că Tudose a ajuns în fruntea Executivului prin votul majorității parlamentare.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Nimic din ceea ce îşi permite să facă PSD-ALDE în Parlament nu ar fi posibil fără acordul tacit al dumneavoastră. Dacă de ochii lumii credeţi că jucaţi într-o scenetă de tipul ‘poliţistul bun – poliţistul rău’, vă asigur că este cea mai odioasă şi de prost gust piesă jucată vreodată în România. Nu se poate ca din poziţia de prim-ministru să nu fi primit avertismentele explicite ale ambasadelor occidentale faţă de ceea ce se petrece azi în România, cu mult mai clare şi cu mult mai ferme decât luările publice de poziţie. Nu se poate să nu ştiţi că ceea ce face PSD-ALDE în Parlament deteriorează grav imaginea României şi compromite pe termen lung capacitatea ţării de a-şi promova interesele în plan european şi internaţional”, a susținut liderul liberalilor. 

Ludovic Orban mai precizează că lucrurile au ajuns într-un „punct critic, în care obtuzitatea actualei majorităţi PSD-ALDE comportă riscuri de instabilitate socială accentuată’”. 

„Continuarea acestor demersuri parlamentare, în acest mod abuziv, nu face decât să radicalizeze mişcările de protest din societate. Iar dacă nu sunteţi convins de justeţea acestora, vă invit să vă răspundeţi singur la următoarea întrebare: Ce-i veţi spune unei persoane apropiate atunci când va fi victima unei infracţiuni care nu va putea fi dovedită? Că trebuia scăpat Dragnea şi Tăriceanu şi ‘asta-i viaţa’? Nu le luaţi dreptul românilor la Justiţie, pentru că este garanţia stabilităţii sociale a unei democraţii. Nu afectaţi drepturile şi libertăţile majorităţii cetăţenilor pentru a oferi privilegii unei grupări de potentaţi. Nu aşezaţi agresorii deasupra victimelor. Nu-i aduceţi pe oameni în pragul disperării pentru a-şi face dreptate singuri. Nu staţi cu mâinile încrucişate în faţa căsăpirii legilor Justiţiei şi a legilor în domeniul penal, nu vă comportaţi ca o marionetă sforărită de grupul toxic Dragnea-Tăriceanu, nu acceptaţi postura de slugă, care îşi ronţăie liniştită ciolanul primit, în vreme ce în faţa dumneavoastră se petrec aceste atrocităţi. Românii nu vor uita şi nu vor ierta un astfel de comportament”, afirmă Orban. 


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Vă somez să luaţi atitudine faţă de acest derapaj de la democraţie în acest moment! În mod efectiv, să-i convingeţi pe parlamentarii PSD-ALDE care vă sprijină să nu voteze aceste legi, care lovesc dur în temelia democraţiei, răstoarnă conceptul de dreptate în societate, suprimă independenţa Justiţiei, afectează drepturile şi...

Preluat de la EVZ