În închisoarea Bentong se află încarcerat Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 şi condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţeanul român condamnat, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului, se arată în comunicat.


“Am mers in Malaezia pentru a pune bazele cooperarii juridice intre Romania si Malaezia. Desi avem o comunitate mica in Malaezia, avem mii de romani care fac deplasari turistice in Malaezia. Avem multi studenti care fac deplasarea din Malaezia in Romania. Avem si multi detinuti, dintre care unul este condamnat definitiv la pedeapsa capitala. Pe langa acesta, mai exista doi romani care sunt judecati.

Noi am avut discutii cu procurorul general Malaeziei, cu presedintele Curtii Supreme. Am avut discutii cu ministrul Justitiei si ministrul de Interne. Am inceput cooperarea juridica dintre Romania si Malaezia. Grabim discutiile la nivel tehnic privind cele trei tratate de extradare. Negociem situatiile celor trei romani. Daca pentru Gologan se va accepta solicitarea comutarii pedepsei capitale in detentie pe viata, se poate pune problema transferului sau intr-un penitenciar din România. Faptele lor sunt fapte, le decid institutiile competente, noi putem discuta pe fondul juridic, aducerea lor în țară și salvarea vieții lor. Chiar dacă sunt infractori, vrem să le salvăm viața și să-i aducem în țară, unde după un anumit timp, există posibilitatea eliberării lor.”, a declarat Tudorel Toader, potrivit stiripesurse.ro.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Toader a discutat şi cu avocatul românilor, precum şi cu conducerea închisorii.

Întrevederea cu avocatul cetăţenilor români condamnaţi în Malaysia pentru trafic de droguri a avut loc la Kuala Lumpur, iar discuţiile s-au purtat asupra cadrului juridic în materie, cu referire la situaţia celor trei cetăţeni români şi posibilele demersuri legale în ceea ce îi priveşte, în mod corespunzător etapelor procesuale în care se află aceştia, precizează Ministerul Justiţiei, după ce ministrul a dioscutat şi situaţia altui român condamnat la moarte, aflat la închisoarea Bentong.

Toader s-a întâlnit şi cu conducerea Închisorii Simpang Renggam, Johor, la sediul penitenciarului, convorbirile având ca temă , problematica specifică sistemelor penitenciare din cele două state.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În închisoarea Bentong se află încarcerat Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 şi condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţeanul român condamnat, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei...

Preluat de la EVZ