Remediile homeopate se spune că tratează anumite boli. În același timp, trebuie specificat pe etichete că suplimentele acestea nu sunt susținute de știință.


Totuși, FDA avertizează că homeopatia nu este supervizată și reglementată strict, la fel ca medicamentele tradiționalepuse în vânzare de diverși producători. Acum, însă, sunt propuse mai multe măsuri în acest sector.
    
Oficiali din domeniul sănătății pun la cale un plan împotriva homeopatiei, după ce remediile alternative au fost legate de răniri grave și chiar decese, scrie publicația britanică Daily Mail.

FDA-ul a făcut o nouă propunere, luni, pentru reglementarea industriei de 3 miliarde de dolari, care a fost folosită de decenii ca o alternativă la medicina tradițională.

Privită de oamenii de știință ca o „ formă modernă a uleiului de șarpe”, produsele homeopate sunt tratate ca medicamente, conform legii, dar nu sunt susținute de descoperirile științifice moderne. Majoritatea remediilor de acest tip conțin medicamente, vitamine sau minerale diluate.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Agenția americană se gândește acum să ia măsuri în cazul produselor care pun în pericol sănătatea, inclusiv cele destinate copiilor sau cele pentru boli grave.

Dar conform proiectului guvernului american, marea majoritate a produselor care au riscuri mici pentru siguranța și sănătatea pacienților vor rămâne pe piață.

Brandurile populare homeopate includ produse precum Zicam Allergy Relief sau Cold-Eeze, binecunoscute în SUA.

„Oamenii pot aibă încredere și să investească bani în terapii care aduc mici sau aproape deloc beneficii în combaterea afecțiunilor sau, mai rău – în produse care pot cauza probleme grave sau chiar ireparabile”, a spus comisarul FDA dr. Scott Gottlieb, într-o discuție cu jurnaliștii.

Produsele homeopate sunt similare unor suplimente nutritive, pe care Agenția nu le verifică din punctul de vedere al siguranței sau al eficiențe,  înainte de a fi vândute.

Dar, pe lângă suplimente, medicina homeopată susține că unele produse sunt destinate anumitor simptome și boli, la fel ca medicamentele.

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Remediile homeopate se spune că tratează anumite boli. În același timp, trebuie specificat pe etichete că suplimentele acestea nu sunt susținute de știință. Totuși, FDA avertizează că homeopatia nu este supervizată și reglementată strict, la fel ca medicamentele tradiționalepuse în vânzare de diverși producători. Acum, însă, sunt propuse mai multe...

Preluat de la EVZ