Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat azi, că sunt șanse mari să fie organizate alegeri generale în Marea Britanie în 2018, dar că se opune ideii unui alt referendum pe tema rămânerii în Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Reuters.

“Probabil că vor avea loc alte alegeri în următoarele 12 luni. Sunt gata să fiu premier încă de mâine”, a spus Corbyn.

Liderul principalei formațiuni de opoziție a precizat că se opune propunerii fostului premier Tony Blair pentru organizarea unui alt referendum privind statutul de membru al Uniunii Europene.

“Unii au fost extrem de iresponsabili în ceea ce au făcut și au spus, dar trebuie să recunoaștem că s-a înregistrat cea mai mare participare la un proces electoral din Marea Britanie și oamenii au ales ieșirea (din UE). Cred că ar trebui să continuăm să exercităm presiune asupra guvernului pentru a permite dezvoltarea unei perioade de tranziție, întrucât în prezent suntem în pericol să ajungem la un dezastru total în martie 2019”, a mai spus Jeremy Corbyn.

Autoritatea Theresei May în cadrul partidului a fost diminuată în urma alegerilor anticipate din 8 iunie, când Partidul Conservator a pierdut majoritatea parlamentară, deși previziunile indicau un succes de proporții.

Experții consideră că guvernul May a fost divizat în legătură cu modul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană și a fost afectat de mai multe scandaluri în care au fost implicați miniștri. Mai mulți membri marcanți ai Conservatorilor îi reproșează premierului discursul slab din cadrul conferinței anuale a partidului și poziția nesigură în negocierile de Brexit.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jeremy-corbyn-pregatiti-va-pentru-alegeri-britanice-in-2018-45279.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jeremy-corbyn-pregatiti-va-pentru-alegeri-britanice-in-2018-45279-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv