După spânzurarea lui Teruhiko Seki și a lui Kiyoshi Matsui, numărul total de execuții, de la venirea la putere a Primului-Ministru conservator, Shinzo Abe, la sfârșitul anului 2012, a ajuns la 21 de persoane.
Teruhiko Seki, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat pentru uciderea a patru persoane în regiunea Chiba, aflată la sud-est de Tokyo, în anul 1992, când avea 19 ani, conform unui oficial.
Este vorba de prima execuție, în Japonia, a unui deținut condamnat la moarte pentru o infracțiune comisă ca minor, din 1997, conform mass media locale.
Cetățenii sunt considerați adulți la vârsta de 20 de ani, în Japonia.
Kiyoshi Matsui, în vârstă de 69 de ani, a fost condamnat la moarte pentru uciderea iubitei sale și a părinților acesteia, în 1994.
Ambii condamnați au cerut rejudecarea cazurilor lor, conform presei locale. Deși au mai existat precedente, se întâmplă foarte rar ca autoritățile din Japonia să decidă execuția condamnaților care fac apel pentru rejudecare.
“Este vorba de cazuri de o cruzime extremă”, a declarat pentru reporteri Ministrul Justiției, doamna Yoko Kamikawa.
“Am ordonat execuțiile după o examinare foarte atentă a cazurilor”, a mai spus domnia sa.
Japonia și Statele Unite sunt singurele țări dezvoltate care continuă să aplice pedeapsa capitală.
Pedeapsa cu moartea se bucură de sprijinul marii majorități a cetățenilor în Japonia, în ciuda protestelor repetate ale guvernelor europene și ale grupurilor pentru respectarea drepturilor omului.
Cei care se opun acestei pedepse declară că sistemul de justiție japonez este crud, deoarece condamnații pot fi lăsați să-și aștepte moartea timp de mai mulți ani, în izolare totală, aflând despre executarea lor iminentă doar cu câteva ore înainte.( Amnesty International)
ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
După spânzurarea lui Teruhiko Seki și a lui Kiyoshi Matsui, numărul total de execuții, de la venirea la putere a Primului-Ministru conservator, Shinzo Abe, la sfârșitul anului 2012, a ajuns la 21 de persoane. Teruhiko Seki, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat pentru uciderea a patru persoane...

Preluat de la EVZ