Reprezentanții cluburilor din Liga I, împreună cu cei ai Ligii Profesioniste de Fotbal, au decis ca meciurile etapei a 22-a să se desfășoare conform programului stabilit, chiar dacă în România a fost doliu național pe 14, 15 și 16 decembrie.


Momente de reculegere pe toate arenele

Totuși, în memoria Regelui Mihai I al României s-au ținut momente de reculegere pe toate stadioanele.

De asemenea, jucătorii au purtat și banderole negre. Un jucător care nu s-a conformat protocolului de doliu a fost Florinel Coman (19 ani), jucătorul echipei FCSB.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Mijlocașul a fost surprins de camerele de luat vederi, în timpul partidei cu FC Viitorul (2-0), jucată, duminică seara, pe „Arena Națională”, desfăcânduși banderola, pentru că îl incomoda.

Un gest identic a fost consemnat anul trecut, în timpul meciului Concordia Chiajna – FCSB (1-0). Jucătorii au purtat banderole negre, în memoria fostului internațional Daniel Prodan, dar Alexandru Tudorie, fost atacant al „roș-albaștrilor”, a simțit nevoia să renunțe la doliu. Nu numai în România au avut loc astfel de gesturi.

Un jucător de la Cheslea s-a umplut de penibil

În luna mai a acestui an, la confruntarea disputată de Arsenal Londra și Chelsea Londra (2-1), s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Manchester.

Bineînțeles, fotbaliștii au purtat și banderole. Eliminat în minutul 68, Victor Moses, fotbalistul celor de la Cheslea, a părăsit nervos terenul și în timp ce se ducea spre vestiare și-a rupt banderola neagră.

Chiar dacă n-a avut legătură cu evenimentele descrise anterior, un moment rușions s-a petrecut, anul trecut, la confruntarea pe care FCSB a disputat-o, în Spania, la Villarreal, în grupele Ligii Europa (2-1). Înainte de fluierul de start, pe „El Madrigal” s-a ținut un moment de reculegere, pentru persoanele dispărute în accidentul aviatic în care a fost implicată echipa braziliană Chapecoense. Tăcerea a fost spartă de un suporter român care a strigat: „Hai, bă, începem meciul?”

rootstireaActualitate/EsentialFotbal intern
Reprezentanții cluburilor din Liga I, împreună cu cei ai Ligii Profesioniste de Fotbal, au decis ca meciurile etapei a 22-a să se desfășoare conform programului stabilit, chiar dacă în România a fost doliu național pe 14, 15 și 16 decembrie. Momente de reculegere pe toate areneleTotuși, în memoria Regelui Mihai...

Preluat de la EVZ