Totodată, Kivu propune redenumirea Parcului Tineretului, care poartă o titulatură relativ recentă și lipsită de însemnătate istorică.  


O intenție cel puțin ciudată


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

”PMB vrea sa atribuie denumirea “Regele Mihai” parcului Herastrau. Chestia e ca parcul asta a fost amenajat in anii 1936-1939, adica in timpul domniei lui Carol al II-lea. A si purtat, pentru o scurta perioada de timp, denumirea “Parcul Carol al II-lea”. Date fiind relatiile nu tocmai cordiale dintre cei doi regi, aceasta redistribuire simbolica ar fi cel putin ciudata. In plus, denumirea “Herastrau” este legata de istoria locului (aici au functionat niste fierastraie cu apa), fiind intrata in memoria colectiva a bucurestenilor.

De ce nu Parcul Tineretului?

Daca tot se doreste sa existe un parc important care sa poarte denumirea regretatului monarh (si e bine sa fie asa), nu vad de ce nu s-ar da acest nume Parcului Tineretului (vecin cu Parcul Carol I), care poarta o denumire relativ noua (de prin anii ’70 – pana atunci se numea Cocioc) si lipsita de acoperire istorica. Nemaivorbind ca Primaria ar putea sa-si onoreze obligatia de a renova decrepita Sala Polivalenta, ocazie cu care aceasta ar putea fi rebotezata”, scrie Mircea Kivu.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Totodată, Kivu propune redenumirea Parcului Tineretului, care poartă o titulatură relativ recentă și lipsită de însemnătate istorică.   O intenție cel puțin ciudată ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017”PMB vrea sa atribuie denumirea 'Regele Mihai' parcului Herastrau. Chestia e ca parcul asta a fost amenajat in...

Preluat de la EVZ