Proiectul de hotărâre a trecut, marţi, cu 38 de voturi pentru şi 12 împotrivă. Astfel, drumul forestier care ar urma să fie cedat de Romsilva ar urma ar urma să faciliteze accesul locatarilor din cartierul rezienţial. Oamenii se plâng că de aproape un an, că în urma închiderii unei căi de acces sunt nevoiţi să stea ore în şir pentru a străbate drumul de acces în complex, de trei kilometri, scrie Mediafax. 


Consilierii USR au contestat proiectul. „Prin acest proiect se va distruge Pădurea Băneasa. Avem informaţii că în pădurea Băneasa se vor dezvolta şi alte proiecte imobiliare. Avem nevoie de o centură verde în jurul Capitalei, dar noi o distrugem. USR nu votează acest proiect”, a declarat consilierul Roxana Wring.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Este datoria noastră să rezolvăm această problemă pentru că aproape opt mii de oameni sunt nevoiţi să intre şi să iasă din acel cartier pe un drum de 6 metri. Eu susţin acest proiect”, a spus Lucian Iliescu, consilier din partea PMP.

„Se împuterniceşte Consiliul Local Sector 1 să efectueze, în numele Municipiului Bucureşti, demersuri pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea ROMSILVA în domeniul public al Municipiului Bucureşti a suprafeţei de teren având destinaţia drum forestier şi pădure, necesară realizării unui drum de acces conform prevederilor Legii nr. 350/2001 (…)Consiliul General al Municipiului Bucureşti a împuternicit Consiliul Local Sector 1 şi Primarul Sectorului 1 prin Hotărârea nr. 218.06.2017, să efectueze demersuri în numele Municipiului Bucureşti, în vederea creării de noi drumuri de acces pe raza sectorului 1. În baza acestei hotărâri, Consiliul Local Sector 1 a identificat ca şi cale de acces o suprafaţă de teren cu destinaţia drum forestier şi pădure aflată în proprietatea publică a statului român şi admnistrarea Romsilva”, se arată în proiectul de hotârâre.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Proiectul de hotărâre a trecut, marţi, cu 38 de voturi pentru şi 12 împotrivă. Astfel, drumul forestier care ar urma să fie cedat de Romsilva ar urma ar urma să faciliteze accesul locatarilor din cartierul rezienţial. Oamenii se plâng că de aproape un an, că în urma închiderii unei...

Preluat de la EVZ