În cartea sa ”The Doomsday Machine: Confessions of a Nuclear War Planner” (Maşina Doomsday:Confesiunile unui planificator de Război Nuclear”), analistul militar american, Daniel Ellsberg  a evocat cauzele care vor provoca un război apocaliptic şi sfârşitul umanităţii.


Analistul  şi expertul militar Ellsberg, face aluzie la declanşarea celui de Al Treilea Război Mondial care va avea ca finalitate moartea tuturor fiinţelor umane de pe planetă. Potrivit aceluiaşi autor, va fi ori o cădere electronică, un fake news al media sau un ordin imprudent care vor fi în măsură să detoneze un conflict.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Ellsberg indică faptul că puterile mondiale dispun de un potenţial mult prea mare şi mai devastator decât e necesar. După el, un conflict nuclear pe scară largă va cauza moartea a  sute de milioane de persoane şi va provoca dispariţia umanităţii. Atitudinea autorităţilor americane faţă de armele de distrugere în masă suscită neliniştea  şi preocuparea generală consideră autorul expert, potrivit recenziei de carte.

Legendarul denunțător care a dezvăluit Pentagon Papers, ne prezintă în  cartea sa despre pericolelele “America Top Secret”. Pentru prima oară, Daniel Ellsberg, dezvăluie conturul șocant despre programul nuclear al Americii. De la cele mai îndepărtate baze aeriene din Comandamentul Pacific până la planurile secrete de război nuclear cu caracter general din Eisenhower.

Ellsberg arată că moștenirea acestui arsenal de arme periculoase și reînnoirea sa propusă în cadrul administrației Trump – amenință supraviețuirea noastră. Nicio altă persoană cu acces la nivel înalt nu a scris atât de sincer cu privire la strategia nucleară din Eisenhower de la începutul anilor Kennedy până în prezent. Cartea este extrem de captivantă, e comparată cu un thriller autentic, care prezintă cele mai crunte adevăruri.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În cartea sa ''The Doomsday Machine: Confessions of a Nuclear War Planner'' (Maşina Doomsday:Confesiunile unui planificator de Război Nuclear''), analistul militar american, Daniel Ellsberg  a evocat cauzele care vor provoca un război apocaliptic şi sfârşitul umanităţii. Analistul  şi expertul militar Ellsberg, face aluzie la declanşarea celui de Al Treilea Război...

Preluat de la EVZ