Incidentul a avut loc pe un drum național care trece prin localitatea Gâlgău, județul Sălaj. La un moment dat, un tânăr a scos un pistol și a tras de mai multe ori spre microbuz. Procurorii și polițiștii au crezut, în prima fază, că au de a face cu o reglare de conturi în stil mafiot, și că o grupare rakeți din Republica Moldova ar fi atacat acel microbuz, în care se aflau mai multe persoane care mergeau acasă.


Abia după ce autotutismul a fost oprit în trafic la Dej iar pasagerii au fost reținuți de polițiști, s-a aflat și adevărul. Potrivit procurorilor din Sălaj, la un moment dat pe DN 1C, a existat o șicanare în trafic, după care ocupanții autoturismului, înmatriculat în Bistrița, au aruncat spre microbuz cu petarde și au tras cu un pistol cu gaze. În autoturism se afla șoferul, de 49 de ani, un tânăr de 23 de ani care a tras cu pistolulși o femeie de 47 de ani din Dâmbovița.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Cei trei pasageri au fost inculpați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă calificată, deoarece au introdus în România un pistol cu gaze și 50 de gloanțe, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În plus, tânărul care a tras a mai fost inculpat și pentru infracțiunea de uz de armă. Cei trei sunt cercetați în stare de control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.


rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Incidentul a avut loc pe un drum național care trece prin localitatea Gâlgău, județul Sălaj. La un moment dat, un tânăr a scos un pistol și a tras de mai multe ori spre microbuz. Procurorii și polițiștii au crezut, în prima fază, că au de a face cu o...

Preluat de la EVZ