„Cam care e poziţia mea în ceea ce priveşte monarhia? Sunt republican”, a răspuns premierul Mihai Tudose, întrebat despre posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei.


Bădălău, a anunțat, luni, că este posibil un referendum național, în care poporul să fie întrebat dacă vrea republică sau monarhie. Mai mult, social-democratul a precizat că, deși este republican, românii trebuie întrebați dacă doresc monarhie, întrucât țările unde forma de guvernământ este monarhia sunt dezvoltate din punct de vedere economic.       


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Președintele executiv al PSD: E posibil un referendum național privind forma de guvernământ. Vezi când va fi organizat

„Sunt convins că și în PSD sunt extrem de mulți simpatizanți ai regalității. PSD e un partid mare și în interior sunt foarte multe păreri, asta nu înseamnă că vorbim în numele partidului. Eu simpatizez partea cu monarhia, văzând dezoltarea economică a țărilor unde există monarhie. Asta nu înseamnă că dacă domnul Nicolicea a avut o opinie la un moment dat o are și partidul”, a spus Bădălău, întrebat despre intenția parlamentarului Eugen Nicolicea, în 1994, de a-l declara pe Regele Mihai I „persona non grata”.

Bădălău a punctat că un astfel de referendum poate fi organizat anul viitor.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Cam care e poziţia mea în ceea ce priveşte monarhia? Sunt republican', a răspuns premierul Mihai Tudose, întrebat despre posibilitatea organizării unui referendum pe tema monarhiei. Bădălău, a anunțat, luni, că este posibil un referendum național, în care poporul să fie întrebat dacă vrea republică sau monarhie. Mai mult, social-democratul...

Preluat de la EVZ