Comisia Electorală Centrală din Rusia a primit 301,6 milioane de dolari pentru desfășurarea campaniei electorale prezidențiale, care a fost lansată oficial luni, relatează site-ul agenției Tass.

Rusia va organiza alegeri prezidențiale la 18 martie 2018. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va candida ca independent, având o rată de încredere de aproximativ 80% în sondajele publice.

Partidele politice și persoanele fizice pot să prezinte documentele de înscriere la sediul Comisiei Electorale Centrale a Rusiei. Pentru a fi înregistrați, candidații trebuie să facă dovada colectării a 300.000 de semnături din partea alegătorilor care îi sprijină, iar candidații nominalizați de partide – 100.000 de semnături. Totodată, candidații propuși de partidele parlamentare sunt scutiți de prezentarea listelor cu semnături.

Ministerul rus de Externe a precizat că aproximativ 14.000 de sisteme de procesare a voturilor electronice vor fi folosite în timpul alegerilor, pentru a facilita accesul cetățenilor ruși din străinătate.

Potrivit șefului Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, 23 de candidați și-au exprimat intenția de a candida, inclusiv liderul opoziției, Alexei Navalnîi. Autoritățile ruse susțin că Navalnîi nu are niciun drept legal să candideze, din cauza unei sentințe de cinci ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind deturnare de fonduri.

Opoziția rusă susține că decizia este motivată politic, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că sentința din 2014 privind fraude comise de către Navalnîi a fost “arbitrară și vădit nejustificată”.

Vladimir Putin a exercitat două mandate de președinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce președinte era Dmitri Medvedev. Actualul mandat al președintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 și se va încheia pe 7 mai 2018.

Potrivit Constituției Rusiei, orice președinte are dreptul la cel mult două mandate consecutive, iar după o pauză de un mandat poate candida din nou. În 2008, mandatul unui președinte al Rusiei a fost crescut de la patru la șase ani.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/peste-300-de-milioane-de-dolari-au-fost-alocate-pentru-campania-electorala-prezidentiala-din-rusia-45241.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/peste-300-de-milioane-de-dolari-au-fost-alocate-pentru-campania-electorala-prezidentiala-din-rusia-45241-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv