Pe de altă parte, există un proiect de lege depus de PSD la Senat pe 14 decembrie, care prevede cedarea de către BNR a unor terenuri ale celebrei baze sportive din „Parcul cu Platani” către MTS. La schimb, Banca Națională urmează să dea alte terenuri, se arată în inițiativa legislativă a senatorilor social-democrați, Șerban Nicolae, Gheorghe Marin și Ștefan Radu Oprea. Astăzi, în Parlament, tema arenelor BNR a fost discutată de Ilie Năstase, Ion Țiriac, Simona Halep, Marius Dunca (ministrul Tineretului și Sportului), George Cosac (președintele FR de tenis) și Daniel Zamfir, senator PNL, președinte al Comisiei economice, industrii și servicii.


Arenele sportive care vor fi cedate de către BNR Ministerului Tineretului şi Sportului sunt compuse din terenuri de 16.210 metri pătraţi şi construcţii de circa 9.700 metri pătraţi, respectiv arena centrală cu tribună, terenuri de antrenament şi alte terenuri de tenis, un restaurant, o cafenea şi un depozit.

La schimb, BNR va primi tot o serie de imobile, prin compensaţie valorică. Astfel, banca centrală va primi în proprietate terenurile din Bucureşti pe care se află Institutul Bancar Român, Centrul de Perfecţionare Profesională şi Activităţi Sociale al băncii centrale şi două structuri organizatorice din centrala BNR, precum şi terenul din Târgu Mureş pe care este situat sediul teritorial din localitate al băncii.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„BNR, în deplină cunoştinţă de cauză şi cu complicitatea unor instituţii, a acţional ilegal timp de 27 de ani. Ilegalităţile au început din 1991, când s-a încheiat un protocol neacoperit de lege. Am aici documentele care evidenţiază acest lucru. Asta probează reaua credinţă a celor de la BNR. Un control făcut de Finanţe confirmă că acel Protocol a fost ilegal. Cel mai grav lucru este că premierul Tudose ştie şi îl aprobă pe Isărescu. În trecut, atât premierului Ponta cât şi lui Cioloş, Isărescu le solicitase 35 de milioane de euro şi invocă BNR un raport de evaluare pe care nu l-am văzut niciodată, deşi am solicitat să fie trimis la comisie”, a declarat luni Daniel Zamfir, la o conferinţa de presă la care au participat şi Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Simona Halep.

Senatorul liberal mai susţine că terenul pe care e construită arena de tenis nu a fost niciodată al Băncii Naţionale a României.

„Şi lucrul ăsta îl ştie Tudose şi nu a făcut nimic. Dar vă spun ce face BNR în continuare: BNR promovează un proiect de lege prin care vrea ca Parlamentul să-i legalizeze acum toate matrapazlâcurile astea. Proiectul de lege e o tentativă de fraudă, pentru că BNR nu numai că nu e proprietarul terenurilor, dar nu are nici măcar drept de administrare. Solicităm premierului Tudose să denunţe acest Protocol care este în primul rând ilegal, iar în al doilea rând BNR nu şi-a respectat obligaţiile asumate”, a subliniat Daniel Zamfir.

„Din câte știu eu acum nu e nicio activitate sportivă în această bază, pentru că nu îndeplinește condițiile de funcționalitate. Am avut două discuții cu domnul guvernator și sunt discuții în continuare, dar la nivel declarativ, să vandă această bază. În aceste discuții au solicitat suma de 35 de milioane de euro. BNR nu are activitate sportivă, nu am evaluat încă nimic, pur și simplu a fost o discuție. Eu trebuie să mă duc în Guvern, să vedem dacă suntem dispuși să cumpărăm. Mai există și varianta unui schimb cu unele imobile aflate în apropierea sediului central al BNR”, a declarat Dunca în cadrul sedinței.

 „Cerem ca imediat să se reîntoarcă acest club, averea statului la stat. Mie mi-a pus statul chirie pe o grădină, unde am pus 4 pomi, de 9.000 mp, o chirie de 30.000 euro pe lună. Deci 360.000 euro pe an. Când domnul Tăriceanu a schimbat chiria, i-am zis că n-o să plătească nimeni altcineva. Și eu o plătesc de zeci de ani. Eu o să mă bat până când pot ca BNR să plătească aceeași chirie ca un cetățean normal pentru folosirea acestor 170.000 mp, adică 16 hectare cu același preț, pentru că sportul are 0,020 și ceva din PIB din buget”, a declarat Ion Țiriac.

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Pe de altă parte, există un proiect de lege depus de PSD la Senat pe 14 decembrie, care prevede cedarea de către BNR a unor terenuri ale celebrei baze sportive din „Parcul cu Platani” către MTS. La schimb, Banca Națională urmează să dea alte terenuri, se arată în inițiativa...

Preluat de la EVZ