Un caz ieșit din comun pentru restul țării, dar nu și pentru vasluieni, s-a petrecut la Gherghești, județul Vaslui, unde doi minori, de 14 și 15 ani, împreună cu un boschetar de 20 de ani, au ajuns după gratii, după ce au tâlhărit un consătean în vârstă de 90 de ani. În afară de această faptă, cei trei sunt acuzati de bătrânul bătut că l-ar și fi violat, însă acest aspect nu a fost, deocamdată, confirmat de anchetatori.


Până în prezent, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Iana au probat activitatea infracțională a trei tineri cu vârste de 14, 15 și, respectiv, 20 de ani, din comuna Gherghești, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Cercetările au fost demarate de polițiști urmare a unei sesizării primite în ziua de 13 decembrie a.c., din partea fiicei victimei. Polițiștii au stabilit faptul că în noaptea de 12 spre 13 decembrie, cei trei tineri, si anume Cornel Florin Burcă – de 14 ani, Alexandru Dan Melinte, de 15 ani – elev la scoala din Gherghesti, si Petru Nicolae Toma – de 21 de ani, acesta din urmă fiind fără ocupație, au pătruns în imobilul bărbatului, l-au lovit si i-au sustras bunuri și bani.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

L-au tâlhărit pentru mai nimic

Prada a constat în două ceasuri, un radio-casetofon si suma de 100 de lei. „Joi, 14 decembrie, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile celor trei tineri. Aceștia au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore și au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive, adică emiterea mandatelor de arestare preventivă.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităti infracționale a celor trei”, a precizat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.


rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un caz ieșit din comun pentru restul țării, dar nu și pentru vasluieni, s-a petrecut la Gherghești, județul Vaslui, unde doi minori, de 14 și 15 ani, împreună cu un boschetar de 20 de ani, au ajuns după gratii, după ce au tâlhărit un consătean în vârstă de 90...

Preluat de la EVZ