Potrivit  amendamentului, preşedintele României poate refuza motivat, o singură dată, numirea procurorilor de rang înalt.


„Președintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcțiile de conducere, prevăzute la alin (1)”, prevede amendamentul propus de PSD – ALDE și votat de membrii comisiei speciale. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

În legislația în vigoare nu se prevede de câte ori poate refuza preşedintele o propunere.

Procurorii de rang înalt, prevăzuți la art. 54 alin.1, sunt : procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii.

Procurorii menționați sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Potrivit  amendamentului, preşedintele României poate refuza motivat, o singură dată, numirea procurorilor de rang înalt. „Președintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcțiile de conducere, prevăzute la alin (1)”, prevede amendamentul propus de PSD – ALDE și votat de membrii comisiei speciale.  ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII...

Preluat de la EVZ