Armata israeliană a anunțat astăzi că a atacat o bază a mișcării islamiste palestiniene Hamas din Fâșia Gaza, ca răspuns la recentele atacuri cu rachete lansate din zona enclavei palestiniene, relatează site-ul agenției Reuters.

Niciuna dintre părți nu a raportat victime în urma bombardamentului de peste noapte, care survine cu câteva zile înainte ca vicepreședintele SUA, Mike Pence, să viziteze Israelul și Egiptul.

Militanții din Gaza au lansat peste 12 rachete către sudul Israelului în ultimele două săptămâni, majoritatea fiind interceptate de către sistemul de apărare antirachetă Iron Dome (Domul de Fier).

Două rachete au fost lansate duminică de către palestinieni, una dintre ele explodând lângă o comunitate israeliană aflată la graniță, iar cealaltă aterizând într-o zonă deschisă, a anunțat armata israeliană.

Zeev Elkin, un membru al cabinetului de securitate al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că răspunsul militar al Israelului “ar trebui să fie mai dur” dacă atacurile Hamas nu vor înceta.

Lansarea rachetelor către Israel din Fâșia Gaza a fost reluată, după o pauză de trei luni, după ce președintele american Donald Trump a dispus mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, la 6 decembrie, și a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Aprobarea de către Statele Unite a cerinței Israelului ca întreg Ierusalimul să fie capitala țării întrerupe politica americană din ultimele decenii, potrivit căreia statutul orașului trebuie decis în negocierile cu palestinienii, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat. Comunitatea internațională nu recunoaște suveranitatea israeliană asupra întregului oraș Ierusalim.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/israelul-a-lovit-tinte-ale-hamas-din-fasia-gaza-dupa-noi-atacuri-palestiniene-cu-rachete-45243.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/israelul-a-lovit-tinte-ale-hamas-din-fasia-gaza-dupa-noi-atacuri-palestiniene-cu-rachete-45243-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv