Incendiul izbucnit, luni, la sonda de gaz de la Moftinu Mare, județul Satu Mare, nu poate fi stins de pompieri deoarece există pericol de explozie, astfel încât se așteaptă ajutorul unor specialiști din Canada.

Purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că la fața locului au mai rămas patru autospeciale pentru supraveghere și asigurarea zonei, fiind trimise înapoi forțele de intervenție venite de la Bihor și Maramureș.

„Există un pericol crescut de explozie în cazul incendiului de la Moftinu Mare și din această cauză pompierii nu acționează pentru stingerea incendiului. De asemenea, nu există încă stabilită modalitatea de acțiune post stingere a incendiului, în condițiile în care un pericol de explozie apare în momentul în care s-ar stinge focul. Se așteaptă sosirea, marți după amiază, a unor experți din Canada care vor evalua situația și vor stabili modul de acțiune și momentul intervenției de stingere. La fața locului au mai rămas patru autospeciale pentru supraveghere și asigurarea zonei, fiind trimise înapoi forțele de intervenție venite de la Bihor și Maramureș. Dacă s-ar stinge incendiul, gazele ar fi emanate în atmosferă și s-ar înregistra un pericol de explozie”, a spus Pop.

Potrivit acesteia, la locul incendiului, care se manifestă violent și cu flacără deschisă, au fost trimise, în total, un număr de 22 de autospeciale de pompieri, cu 5 ofițeri și 75 de subofițeri, plus o ambulanță SMURD.

„Forțele sunt pregătite, materialul este pregătit, așteptăm să vedem care este strategia de stingere. Nu există pericol de extindere a incendiului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Incendiul a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare.

Arderea se realizează violent, cu flacără deschisă.

Până la ora transmiterii acestei știri nu s-au înregistrat victime și nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetățenilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/incendiu-puternic-la-o-sonda-de-gaz-pompierii-nu-pot-stinge-focul-sunt-asteptati-specialisti-din-canada-45255.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/incendiu-puternic-la-o-sonda-de-gaz-pompierii-nu-pot-stinge-focul-sunt-asteptati-specialisti-din-canada-45255-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv