Președintele american Donald Trump a subliniat duminică, în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, importanța cooperării antiteroriste dintre cele două țări, potrivit Casei Albe, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Anterior, serviciul de presă al Kremlinului anunțase că Putin i-a mulțumit lui Trump pentru informațiile oferite de CIA și care au ajutat la arestarea teroriștilor care au plănuit atacuri cu bombă în orașul Sankt Petersburg.

“Pe baza informațiilor furnizate de Statele Unite, autoritățile ruse au reușit să captureze teroriștii chiar înainte de un atac care ar fi putut ucide un număr mare de persoane. Nu au fost pierdute vieți rusești și atacatorii au fost prinși și sunt acum încarcerați. Președintele Trump a apreciat apelul primit și i-a spus președintelui Putin că el și întreaga comunitate a serviciilor americane de informații au fost încântați de faptul că au ajutat la salvarea atâtor vieți. Președintele Trump a subliniat importanța cooperării serviciilor de informații pentru a învinge teroriștii, oriunde s-ar afla. Ambii lideri au fost de acord că acest lucru servește drept exemplu de lucruri pozitive care pot apărea atunci când țările noastre lucrează împreună”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Președintele Rusiei precizase că informațiile CIA au fost suficiente pentru a expune și a reține teroriștii care au plănuit explozii la Catedrala Kazan din Sankt Petersburg și în alte locuri aglomerate din oraș.

“Președintele Putin a transmis mulțumiri și felicitări directorului Agenției Centrale de Informații (CIA), Mike Pompeo, și CIA. Președintele Trump l-a sunat apoi pe directorul Pompeo să-l felicite și să mulțumească întregii comunități de informații pentru un lucru bine făcut”, a mai precizat Casa Albă.

La 15 decembrie, Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a raportat că șapte membri ai unei celule teroriste afiliate organizației Stat Islamic au fost reținuți pentru plănuirea unor atacuri. Aceștia ar fi vrut să folosească arme și dispozitive explozive improvizate în locuri aglomerate din Sankt Petersburg, în data de 16 decembrie. Unul dintre cei reținuți a mărturisit în fața instanță că a plănuit un atentat asupra Catedralei Kazan.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mn-1-45232.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mn-1-45232-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv