Ileana Ilie Ungureanu: Anul viitor, conform zodiacului chinezesc, intrăm în anul Câinelui de Pământ. Cum se anunță a fi 2018?


Cristina Groza: Din punct de vedere al astrologiei chineze, anul care vine e un an de pământ foarte puternic. Vom vedea că oamenii de lângă noi vor avea o voință mai puternică decât de obicei. Și nu vom mai putea tempera atât de ușor tot ce se întâmplă în jurul nostru. Poate vom avea parte și de câteva episoade de fanatism din partea celor de lângă noi sau la nivel social. Câinele este legat de chestiuni subterane, spirituale și oculte. Oamenii vor fi mult mai deschiși către științe care transcend uzualul, vom dori să știm mai multe lucruri despre spiritualitate, să trecem dincolo de ceea ce se vede.

– E un an foarte bun să scormonim și ce e în noi și să facem curățenie?

– Vom descoperi multe lucruri și despre noi înșine și despre cei din jurul nostru. Nu va fi doar un an de curățare interioară, vor apărea și foarte multe descoperiri arheologice, de exemplu. De asemenea, fiind un an de pământ foarte puternic vom avea tendința să luăm în greutate, să ne umflăm. Pământul reprezintă carbohidrații, deci anul viitor vom fi tentați să mâncăm mai mulți carbohidrați și ar fi bine să facem mai multă mișcare, pentru că nu ne va fi ușor să slăbim.

– În Feng Shui există 9 epoci care se schimbă ciclic, o dată la 20 de ani. Începând cu 2004 și până în 2024 ne aflăm în „Epoca lui 8”. Ce înseamnă asta?

– Acest număr 8 reprezintă trigrama muntelui. De asemenea, este un simbol al copiilor mici, ceea ce înseamnă că focusul este asupra lor. Începând cu anul 2004 se pare că există mai multe dezastre și nenorociri care afectează copii. Prin urmare, este foarte importantă siguranța și bunăstarea copiilor în această perioadă a lui 8.

– Care sunt obstacolele și remediile Feng Shui ale noului an?

– În Nordul casei vom avea energia obstacolelor, a piedicilor. Dacă avem patul în această zonă, vom simți că orice proiect pe care îl începem stagnează, are piedici, nu are o finalitate. Pentru a contracara această energie e bine să punem în zona de nord a casei obiecte metalice, obiecte negre sau un remediu mai tradițional e un vas cu apă sărată, cu gura cât mai largă, și să schimbăm conținutul o dată pe săptămână. Sarea va atrage energia impură și se vor atenua din probleme. În zona de Est a casei vine energia problemelor legale, a bârfelor, a invidiei. De asemenea, putem avea probleme cu dantura, pot apărea herpesuri.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

– Ce putem face pentru a atenua problemele?

– Să punem în zona de Est a casei obiecte verzi, negre, bambuși (3 – 4 sau 11 fire) în vas transparent cu apă. Mai departe, în zona de Sud-Vest a casei avem o energie care poate afecta zona plămânilor, poate aduce și probleme legale. E bine să punem bambuși în apă sau obiecte negre, din lemn, obiecte verzi sau albastre.

– În zona de Nord-Est?

– Aici va veni energia conflictelor, a certurilor sau a furtului de bani, și această energie ne afectează și zona picioarelor, în sensul că putem avea dureri inexplicabile. Cum rezolvăm? Avem nevoie de elementul pământ acolo. Putem pune cristale, ceramică roșie, de exemplu, obiecte de culoare roz, galben, portocaliu. Mai departe, în zona de Vest a casei va veni energia bolii, a atacurilor de panică și a oboselii accentuate. E bine să punem și acolo niște obiecte metalice, obiecte negre, gri, aurii, argintii sau vase cu apă sărată. Apa va putea să curețe foarte bine impuritățile. Astea ar fi zonele cele mai problematice ale casei din punct de vedere Feng Shui.

Casa Poporului. FOTO: MARIUS VLAD

„Copilul născut în 2018 va avea o intuiție puternică”

– Totul are energie, inclusiv culoarea, și se spune că poți atrage succesul sau norocul grație energiei unei anumite culori. Care este culoarea lui 2018 recomandată de specialiștii Feng-Shui?

– Dacă în 2016 și 2017 am avut foc și metal și s-a purtat foarte mult roșu, roz, auriu și argintiu, anul care vine e pământ, deci se va purta foarte mult galbenul, mai ales galbenul muștar, și portocaliul.

– Câinele este un animal care are foarte multă intuiție. Cum sunt copiii care se nasc în 2018?

– Vor avea o intuiție foarte puternică pe care vor trebui să învețe să și-o asculte. Vor avea capacitatea de a putea să facă diferența între oameni, la modul că vor putea să citească foarte bine oamenii, să miroase situațiile cum se spune. Acționează ca un adult în miniatură.

– Ai asociat anul Câinelui de Pământ cu suișuri și coborâșuri în orice aspect al vieții noastre. Cine e pe aceeași lungime de undă cu câinele și cine este în coflict?

– Persoanele născute în an de dragon vor avea un an al schimbărilor. Câinele și dragonul sunt în conflict, în ciocnire. Așa că dacă sunteți în această situație este bine ca anul viitor să vă schimbați locul de muncă, casa, sau să faceți amenajări prin casă, este bine să călătoriți mai mult. Există posibilitatea ca anul viitor să apară și niște conflicte în zona relațională și ar fi bine să fim răbdători. În astfel de ani suntem tentați să rupem relații pentru ca apoi să ne pară rău. E un an de test, așa că mai bine ne temperăm. Animalul care se va simți bine cu câinele este iepurele. Persoanele care sunt născute în zi de iepure vor avea o relație bună cu partenerul, iar cele născute în an de iepure vor avea un an favorabil, liniștit.

– Conform tradiției Feng Shui, trebuie consultat geomantul atunci când este plănuită o schimbare în peisaj, iar rolul său este să se asigure că orice nouă construcție este situată în locul cel mai potrivit, este orientată corect și este ridicată în momentul propice. Cum este așezat Bucureștiului?

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/casa-poporului-evz.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/casa-poporului-evz-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Ileana Ilie Ungureanu: Anul viitor, conform zodiacului chinezesc, intrăm în anul Câinelui de Pământ. Cum se anunță a fi 2018? Cristina Groza: Din punct de vedere al astrologiei chineze, anul care vine e un an de pământ foarte puternic. Vom vedea că oamenii de lângă noi vor avea o...

Preluat de la EVZ