Cancelarul german Angela Merkel se întâlnește, astăzi, cu familiile victimelor atacului terorist de acum un an din târgul de Crăciun de la Berlin, în urma căruia 12 persoane au fost ucise și alte cel puțin 70 au fost rănite, relatează site-ul agenției DPA.

Întâlnirea va avea loc la cancelaria din capitala Germaniei, Berlin, în cursul după-amiezii. Rudele victimelor s-au plâns, într-o scrisoare deschisă, că nu au primit sprijin suficient după incidentul din 2016.

Mai multe evenimente comemorative sunt planificate pentru marți în piața Breitscheidplatz din centrul Berlinului, unde a avut loc atacul terorist. Președintele german Frank-Walter Steinmeier, Angela Merkel și câțiva oficiali guvernamentali vor participa la slujba comemorativă de la Biserica Memorială Kaiser Wilhelm.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a amintit că Merkel a vizitat locul atacului în ziua următoare desfășurării acestuia. Cancelarul german a efectuat, de asemenea, o vizită surpriză la târgul de Crăciun de la Berlin săptămâna trecută.

12 persoane au fost ucise și alte cel puțin 70 au fost rănite în urma atacului din 19 decembrie 2016, revendicat de către Stat Islamic. Tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion în mulțimea aflată la târgul de Crăciun din Berlin. Amri a reușit să fugă, ulterior fiind împușcat mortal de către polițiștii din nordul Italiei.

Târgurile de Crăciun au fost deschise la începutul lunii decembrie în Germania, fiind fortificate cu bariere din beton, iar personalul de securitate a fost sporit, pe fondul alertei teroriste. Germania are aproximativ 2.600 de astfel de târguri cu produse de sărbători.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/angela-merkel-se-intalneste-cu-familiile-victimelor-atacului-de-la-targul-de-craciun-din-berlin-45237.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/angela-merkel-se-intalneste-cu-familiile-victimelor-atacului-de-la-targul-de-craciun-din-berlin-45237-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv