Gilles de Kerchove, coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, a declarat că Uniunea Europeană are nevoie de dovezi concrete din partea Turciei pentru a considera organizația clericului musulman Fethullah Gulen drept una de natură teroristă, potrivit agenției Reuters.

Clericul musulman Fethullah Gülen, fost aliat al lui Recep Tayyip Erdogan și lider al Mișcării Gülen (Hizmet), care trăiește în autoexil în statul american Pennsylvania, este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa eșuată de lovitură de stat. Gulen a negat însă orice implicare în complotul eșuat și îl acuză pe Erdogan că încearcă să acapareze și mai multă putere.

Ankara a catalogat mișcarea lui Gülen (Hizmet) drept Organizația teroristă Fethullahistă (FETO), iar mii de persoane suspectate că ar avea legătură cu aceasta au fost arestate.

“Cât despre FETO, nu considerăm că este o organizație teroristă, și nu cred că UE își va schimba prea curând poziția”, a declarat oficialul european.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/uniunea-europeana-considera-ca-turcia-trebuie-sa-dovedeasca-faptul-ca-organizatia-lui-fethullah-gulen-ar-fi-una-terorista-44641.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/uniunea-europeana-considera-ca-turcia-trebuie-sa-dovedeasca-faptul-ca-organizatia-lui-fethullah-gulen-ar-fi-una-terorista-44641-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv