Moscova a publicat, astăzi, un proiect de acord ce va permite Egiptului și Rusiei să își folosească reciproc spațiul aerian și bazele aeriene pentru avioane militare, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Proiectul a fost stabilit sub forma unui decret semnat de premierul Dimitri Medvedev, pe 28 noiembrie, în care îi ordona ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să negocieze cu oficialii egipteni și să semneze împreuna documentul odată ce ambele părți au ajuns la o înțelegere.

Serghei Șoigu a vizitat Cairo, miercuri, pentru a discuta cu liderii politici și militari din această țară, și a anunțat că proiectul a fost “discutat preliminar cu partea egipteană” și aprobat de Medvedev.

Oficialii americani au anunțat în martie că Rusia a trimis forțe speciale în Egipt, aproape de granița cu Libia, însă Moscova a negat aceste informații.

Rusia a lansat o operațiune militară pentru a-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad, în septembrie 2015, iar de atunci pare că încearcă să-și mărească prezența în regiune, notează agenția de știri Reuters.

Rusia a încercat să dezvolte relația cu un comandant special al Libie, Khalifa Haftar, care a discutat cu ministrul rus al Apărării despre viitorul cooperării, anul acesta, la Moscova.

Avioanele militare ruse și egiptene vor fi capabile să folosească spațiul și bazele aeriene ale ambelor state, prin notificarea în avans cu cinci zile, a arătat proiectul, care este așteptat să fie valid pentru cinci ani și care s-ar putea extinde pe o perioadă mai mare de timp, ulterior.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/rusia-si-egiptul-vor-putea-sa-si-utilizeze-reciproc-spatiul-si-bazele-aeriene-in-scopuri-militare-44654.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/rusia-si-egiptul-vor-putea-sa-si-utilizeze-reciproc-spatiul-si-bazele-aeriene-in-scopuri-militare-44654-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv