Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, azi, că Donald Trump nu este binevenit în capitala Marii Britanii, după ce președintele american a redistribuit trei clipuri antimulmane pe Twitter și a pornit un schimb de replici acide cu premierul britanic Theresa May, informează site-ul postului CNN.

Declarația lui Sadiq Khan marchează o nouă voce pe lista oficialilor britanici care și-au exprimat indignarea față de postările recente ale lui Donald Trump. Președintele american a redistribuit pe contul personal de Twitter trei clipuri antimusulmane postate anterior de Jayda Fransen, liderul partidului antiimigrație Pe Primul Loc Marea Britanie.

Primarul Londrei, adept al religiei musulmane, a catalogat formațiunea drept “un grup josnic și extremist care există pentru a semăna diviziune și ură în țară”, adăugând că este “clar că orice vizită oficială a președintelui Donald Trump în Marea Britanie nu va fi bine primită”.

“Mulți britanici care iubesc America și pe americani vor vedea asta ca pe o trădare a relației speciale dintre cele două țări. Cerșește credința că președintele celui mai apropiat aliat al nostru nu vede că susținerea grupului extremist subminează valoriile toleranței și diversității care fac Marea Britanie să fie extraordinară”, a mai declarat Sadiq Khan.

Când Theresa May și-a exprimat indignarea față de postările lui Donald Trump, acesta a răspuns prin a posta pe Twitter “@Theresa_May, nu te concentra asupra mea, concentrează-te asupra terorismului islamic radical și distructiv care se desfășoară în Marea Britanie. Noi suntem bine aici!”.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Biroului premierului britanic a declarat că, deși Theresa May condamnă atitudinea președintelui american, oferta unei vizite de stat rămâne valabilă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/primarul-londrei-declara-ca-donald-trump-nu-este-binevenit-in-urma-incidentului-de-pe-twitter-44669.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/primarul-londrei-declara-ca-donald-trump-nu-este-binevenit-in-urma-incidentului-de-pe-twitter-44669-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv