Primarul Nelu Popa  nu ține secret faptul că în bugetul municipalității pentru anul 2018 va aloca bani în vederea achiziționării celebrului Hotel Semenic aflat în centul civic al Reșiței. Acesta apaține controversatului om de afaceri Gruia Stoica, dar nu a mai fost folosit de ani buni și a ajuns o ruină.


Pe vremuri, Hotel Semenic era cel mai cunoscut obiectiv din Reșița. Era epicentrul vieții mondene din municipiu, aici întâmplâmndu-se toate evenimentele importante din oraș. Stabilimentul a fost construit în anii 70 și privatizat după Revoluție. În anul 2011, hotelul a fost închis. Varianta oficială: urma să fie renovat. Hotelul nu a fost însă reabilitat, și nici redeschis de atunci.


”Reșițenii sunt de acord să luăm Hotelul Semenic. Eu îmi doresc să îl bugetăm pentru anul viitor și să îl cumpărăm. Îl vom reabilita, îl vom face hotel! Primăria Reșița are trei societăți comerciale: TUR-ul, Piețe SA și Termoserv. Una din aceste societăți poate fi alimentată de către Primăria Reșița prin hotărâre de consiliu local și poate reabilita acest hotel pentru a fi pus în circuit”, a dezvăluit primarul Reșiței pentru Expres de Banat.

Conform structurii inițiale, hotelul dispunea de 222 de locuri de cazare, dispuse în șapte apartamente și 78 de camere, două săli de conferințe, de 100, respectiv 40 de locuri, trei saloane pentru recepții, cu capacitate de 120, 80, respectiv 20 de locuri și de o parcare proprie. (Sursa foto: Argument CS)


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Primarul Nelu Popa  nu ține secret faptul că în bugetul municipalității pentru anul 2018 va aloca bani în vederea achiziționării celebrului Hotel Semenic aflat în centul civic al Reșiței. Acesta apaține controversatului om de afaceri Gruia Stoica, dar nu a mai fost folosit de ani buni și a ajuns...

Preluat de la EVZ