Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care i-a decorat cu cele mai înalte distincții ale statului român și i-a înaintat în grad pe toți șefii serviciilor secrete din România. Decretele au fost contrasemnate de premierul Mihai Tudose și au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial al României


EVZ vă prezintă lista celor mai importante decorații și înaintări în grad:

Serviciul Român de Informații

Directorul SRI, Eduard Raul Hellvig, a primit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, „cu prilejul Zilei Naționale a României, în semn de înaltă apreciere a contribuției deosebite în coordonarea și realizarea cu consecvență și profesionalism a misiunilor specifice ce revin Serviciului Român de Informații”, potrivit Decretului publicat în Monitorul Oficial. Steaua României este cea mai înaltă distincție existentă în statul român și se oferă „pentru a recompensa serviciile excepţionale, civile şi militare, aduse statului şi poporului român”.


Prim-adjunctul directorului SRI, generalul de brigadă cu o stea Ionescu Marcel Răzvan a fost înaintat în gradul de general-maior cu două stele. Răzvan Ionescu este urmașul lui Florian Coldea la vârful SRI.

Unul din cei trei adjuncți ai directorului SRI, colonelul Bizadea Răduță Romeo-Cristian, a primit gradul de general de brigadă cu o stea.

Serviciul de Informații Externe

Directorul interimar al SIE, generalul Silviu Predoiu, a primit Ordinul Național Steaua României în grad de Comandor, cu însemn pentru militari.

Serviciul de Telecomunicații Speciale

Loading…

rootstireaActualitate/Esential
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care i-a decorat cu cele mai înalte distincții ale statului român și i-a înaintat în grad pe toți șefii serviciilor secrete din România. Decretele au fost contrasemnate de premierul Mihai Tudose și au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial al României EVZ vă...

Preluat de la EVZ