Reprezentanții Maternității ”Cuza Vodă” din Iași susțin că cei doi bebeluși care ar fi murit din cauza unei bacterii aveau o patologie ce le-a agravat starea de sănătate. Mai mult, mama unuia dintre ei a avut, pe parcursul sarcinii, Klebsiella.

Dr. Anca Bivoleanu, medic primar neonatologie și purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă” Iași, a declarat că spitalul a făcut un control epidemiologic întrucât cele două decese s-au produs în aceeași zi.

”Având în vedere că cele două decese s-au întâmplat pe parcursul unei singure zile, noi ne-am autosesizat și am efectuat un control epidemiologic, care la toate, absolut toate probele recoltate nu au fost identificate germeni patogeni.

Neșansa celor doi copii – un copil a avut 8 zile, celălalt a avut 18 zile – a fost să fie născuți prematuri. Repet, prematuritatea reprezintă prin ea însăși un mare risc de potențial infecțios, pe lângă patologia respectivă. Având în vedere acest context, spitalul s-a autosesizat.

Menționez că un copil a trăit 8 zile, celălalt 18 zile, un copil avea 1100 de grame, provenea dintr-o sarcină de 31 de săptămâni, cu patologie cu hipertensiune arterială, celălalt copil, mai mare, 1600 de grame, dar mama la toate examinările efectuate și amniocultură avea un germen, un microb, respectiv această Klebsiella”, a spus dr. Anca Bivoleanu.

Ceilalți doi copii la care a fost depistată bacteria sunt acum bine.

”Ceilalți copii sunt stabili, sunt bine, mănâncă, nu mai au perfuzie, deci sunt copii perfect echilibrați. Ca un copil să moară, în afară de ceea ce s-a întâmplat, există și o patologie care să predispună la așa ceva, respectiv o patologie severă. Cel de 1100 avea și restricție de creștere intrauterină, aceasta înseamnă că nu s-a dezvoltat cât trebuie pentru vârsta lui de gestație, în burtica mamei orice copil trebuie să stea 40 de săptămâni, din păcate acești copii nu au putut sta”, a declarat medicul.

Cei doi bebeluși care au murit în urma infecției cu bacterie Klebsiella nu au stat în același salon.

“Un copil a fost la rezervă, celălalt a fost în salon. (…) A fost o coincidență nefastă să aibă decesul în aceeași zi, repet, cu patologii diferite și cauze diferite. Unul a avut restricție de creștere intrauterină, a avut probleme de la naștere, celălalt a avut patologie pulmonară, deci sunt lucruri diferite”, a spus Anca Bivoleanu.

Potrivit acesteia, bacteria menționată trăiește pe corpul fiecărui om, iar în condițiile unui status special poate deveni patogenă.

Direcția de Sănătate Publică Iași a început o anchetă la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași, unde patru bebeluși ar fi fost infectați cu Klebsiella în secția de neonatologie, iar doi dintre ei au murit. O sesizare a fost depusă și la Poliție.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/maternitatea-din-iasi-despre-moartea-a-doi-bebelusi-aveau-o-patologie-care-le-a-agravat-starea-44657.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/maternitatea-din-iasi-despre-moartea-a-doi-bebelusi-aveau-o-patologie-care-le-a-agravat-starea-44657-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv