„Rechemarea trebuie făcută imediat”, a spus Marga, adăugând că, la Washington ar trebui să meargă „oameni care au pregătire și sunt credibili”.


„Prezența României în SUA e foarte slabă”, a mai spus fostul ministru de externe la TVR, adăugând că ambasadorul George Maior și ambasada de la Washington sunt responsabili pentru mesajul adresat de Departamentul de Stat Parlamentului României.

Marga a mai spus că mesajul Departamentului de Stat nu ar trebui dramatizat, însă sunt necesare anumite măsuri după ce Statele Unite au intervenit oficial în dezbaterea Legilor Justiției.„Nu e ceva care nu s-a mai întâmplat. E un obicei la noi ba chiar un curent potrivit căruia face bine cel care toarnă vrute și nevrute despre România. Clișee sunt în cancelariiile din lume, inclusiv în SUA. Acest curent a fost stimulat după 2014, iar noi nu am reacționat”, a mai spus Andrei Marga, citat de DCNews.ro.

„Cauzele pentru care persistă aceste clișeee sunt multiple. De exemplu, marea presă nu mai are corespondenți în România și se bazează pe ceea ce scriu unii români. Sunt oameni în cancelarii care iau decizii în funcție de sensibilități și relații personale. Ca urmare, cred că mesajul Departamentului de Stat e o operă carpati-danubiano-pontică. Ambasadorul și ambasada României de la Washington răspund de aceste lucruri”, a încheiat fostul șef al diplomației române.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, Departamentul de Stat al SUA a emis un comunicat prin care îi îndemna pe parlamentarii români să nu voteze schimbări la Legile Justiției care să afecteze lupta contra corupției și statul de drept.

Trump are un MESAJ APĂSAT cu privire la LEGILE JUSTIŢIEI: „Respingeţi propunerile care slăbesc statul de drept”

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Rechemarea trebuie făcută imediat”, a spus Marga, adăugând că, la Washington ar trebui să meargă „oameni care au pregătire și sunt credibili”. „Prezența României în SUA e foarte slabă”, a mai spus fostul ministru de externe la TVR, adăugând că ambasadorul George Maior și ambasada de la Washington sunt responsabili...

Preluat de la EVZ