La Bucureşti, ambasadorul Ungariei nu va fi prezent la tribuna oficială. Oficialilor ungari li s-a interzis participarea inclusiv la Bruxelles, anunţă Realitatea TV. Este al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru. 


Ziua Naţională va fi marcată, în ţară, prin ceremonialuri militar-religioase şi spectacole artistice, autorităţile pregătind pentru participanţi, conform tradiţiei, mese populare cu fasole cu cârnaţi şi vin fiert. În unele oraşe, ziua de 1 Decembrie va marca debutul Sărbătorilor de iarnă, cu pornirea iluminatului festiv şi deschiderea Târgului de Crăciun.


Expoziţii, proiecţii de filme şi evenimente de reconstituire istorică, dar şi petreceri tematice, organizate la finalul zilei, în unele cluburi, completează programul Zilei Naţionale. 
 
Premierul Mihai Tudose a anunţat, joi, că va participa la parada de Ziua Naţională a României, urmând să stea în tribuna oficială alături de toate oficialităţile prezente. „La ora 11,00 mă duc la paradă. (…) Da, voi sta în tribună, alături de toţi invitaţii de acolo, toate oficialităţile de acolo”, a declarat Tudose, la Palatul Victoria. 

Întrebat dacă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va sta la rândul său în tribuna oficială, şeful Executivului a răspuns: „Eu cred că este în tribună, că aşa ştiu, a fost invitat”.  Totodată, prim-ministrul Tudose a transmis un mesaj pentru români de 1 Decembrie. „La mulţi ani sănătoşi şi fericiţi!”, a spus şeful Guvernului. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
La Bucureşti, ambasadorul Ungariei nu va fi prezent la tribuna oficială. Oficialilor ungari li s-a interzis participarea inclusiv la Bruxelles, anunţă Realitatea TV. Este al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru.  Ziua Naţională va fi marcată, în ţară, prin ceremonialuri militar-religioase şi spectacole artistice, autorităţile pregătind pentru participanţi,...

Preluat de la EVZ