Vă redăm declaraţiile sale făcute în plen:


„La București avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca și în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiției, pentru a proteja politicieni corupți”, a declarat europarlamentarul Cristian Preda.

Europarlamentarul a mai precizat că CSM şi peste 4.000 de magistraţi au arătat că modificările aduse legilor justiţiei, în Parlament, ”vor distruge autonomia puterii judecătoreşti”.Mai mult, alesul poporului român a declarat:  „Comisia Europeană a cerut Guvernului să consulte Comisia de la Veneția. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarmă. Șefii celor două Camere au un interes direct în aceste schimbări, unul dintre ei fiind condamnat, iar celălalt aflându-se sub anchetă pentru mărturie mincinoasă. Cei doi sunt liderii partidelor care alcătuiesc coaliția de guvernare, așa că blocajul politic e unul major. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și așteaptă un ajutor de la Bruxelles. Mă tem că doar o reacție dură mai poate rezolva ceva. Personal, cred că ar fi oportună activarea articolului 7 al Tratatului și suspendarea dreptului de vot al reprezentanților Guvernului român în Consiliu”.

Europarlamentarul a atras atenția, într-o declarație că peste un an România va trebui să prezideze Consiliul Uniunii Europene.

„Dreptul de vot este pierdut în Consiliul UE acolo unde participă membrii din Guvern (…) Nu cred că Guvernul trebuie să se pronunțe în chestiuni legate de întreaga Europă (…) este o măsură de protecție. Sper ca un asemenea semnal să îl aducă la sentimente mai bune. Asta ar trebui să îi pună pe gânduri pentru că peste un an și o lună noi înșine va trebui să prezidăm acest Consiliu”, declarat Cristian Preda pentru Mediafax.

Reacţiile nu au întârziat să apară: Nu sunt pesedista dar nu va suparati domnule : asa ceva nu se face! Credeti ca un ungur ar face vreodata asa ceva? Va spun eu: Niciodata! Stiti ce zic ungurii despre noi : ca suntem un neam de tradatori . De la Decebal incoace tot intr-o tradare o tinem!

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Vă redăm declaraţiile sale făcute în plen: „La București avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca și în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiției, pentru a proteja politicieni corupți”, a declarat europarlamentarul Cristian Preda.Europarlamentarul a mai precizat că CSM şi peste...

Preluat de la EVZ