În Capitală, joi, în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi cuprinse între 1 și 9 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, fără să existe mari șanse de ploaie. Pe 1 decembrie, Ziua Națională a României, cerul va fi înnorat, iar temperaturile vor urca până la maximum 10 grade Celsius. Este posibil să apară câteva ploi sporadice, în special noaptea și spre dimineață.


Iată care este prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Decembrie în toate regiunile țării:

VREMEA ÎN BANAT

Intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit la sfârșit de noiembrie, media valorilor maxime urmând a fi de 4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. Ulterior vremea se va încăzi ușor, astfel că în zilele de 29 și 30 noiembrie se va înregistra o medie regională a valorilor maxime de 8…9 grade și minime de 2 grade. Începând cu data de 1 decembrie se întrevede o nouă răcire, ce va aduce regimul termic ușor sub normalul perioadei; temperaturile maxime din 3 și 4 decembrie vor fi, în medie, de numai 1…2 grade, iar cele minime în jur de -4 grade. Spre finalul intervalului de prognoză sunt estimate valori termice maxime în medie de 4….5 grade și minime în jur de -1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie, când și cantitățile de apă vor putea fi însemnate


VREMEA ÎN CRIŞANA

În primele două zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regională a maximelor de 4 grade și minime de -4…-2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, iar în zilele de 29 și 30 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade și nocturne de 1…2 grade. Începând cu ziua de 1 decembrie vremea se va răci, mai accentuat în 3 și 4 decembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 1…2 grade și minime de -5…-4 grade. Până spre finalul primei decade a lunii decembrie (10 decembrie) valorile termice estimate vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime în medie de 3…4 grade și minime în jur de -2 grade. Vor fi precipitații pe arii extinse spre finalul primei săptămâni de prognoză (30 noiembrie – 3 decembrie), iar, mai ales pe 30 noiembrie, vor fi posibile și cantități însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă, urmând să crească după data de 8 decembrie, potrivit digi 24.

VREMEA ÎN TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului temperatura va scădea, vremea urmând să devină rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2…3 grade, iar a celor minime de -5…-2 grade, cu posibilitatea înregistrării unor valori termice mai scăzute în noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), în depresiunile din estul regiunii. În data de 30 noiembrie se va încălzi ușor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 1 grad. Răcirea treptată estimată după data de 2 decembrie se va concretiza în temperaturi maxime, în medie, de 0…2 grade și minime ce vor coborî în a doua săptămână la -6…-4 grade. Vor fi precipitații local însemnate cantitativ în primele două zile și în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, urmând să crească ușor după 8 decembrie.

VREMEA ÎN MARAMUREŞ

Până în 2 decembrie se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 3…4 grade și minime de -4…-2 grade. Doar în ziua de 30 noiembrie se va produce o ușoară încălzire, ce se va materializa prin valori de temperatură maxime de 6…7 grade și minime de 1….2 grade. După 3 decembrie este prognozată o răcire a vremii, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 0 grade în ziua de 4 decembrie, iar ulterior, până spre finalul intervalului, va fi de 1…2 grade. Temperaturile minime vor fi în jur de -3 grade, cu posibilitatea înregistrării unor temperaturi mai scăzute în intervalul 5-7 decembrie. Vor mai fi precipitații în prima zi și în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, urmând să crească spre finalul intervalului.

VREMEA ÎN MOLDOVA

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
În Capitală, joi, în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi cuprinse între 1 și 9 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, fără să existe mari șanse de ploaie. Pe 1 decembrie, Ziua Națională a României, cerul...

Preluat de la EVZ