“Acest lucru va conduce, implicit, la consolidarea independenței justitiei, la îmbunătățirea actului de justiție și la o mai bună protecție a drepturilor și libertăților cetățenilor“, a mai spus judecatoarea Ghita.


Cele mai multe amendamente care au fost preluate și adoptate de Comisie au fost propuneri de modificări venite din partea CSM, a asociatiilor profesionale (UNJR si AMR) si a guvernului, a mai afirmat aceasta.

Vorbind in general, pana cand va aparea forma consolidata a proiectului trecut de Comisie, “pot spune că propunerea care a trecut de Comisie, dacă va deveni lege, va produce o reformă autentică în justitie și va aduce un progres pentru societate, va întări independența justiției și va oferi garanții noi pentru cetățeni că vor avea parte de un act de justiție mai eficient și mai bun“, si-a concluzionat judecatoarea Adina Ghita postarea, potrivit independențajustiției.word.press.com.

Prezentam mai jos postarea integrala:


“Propunerea legislativă de modificare a Legii 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, a fost finalizată de Comisia parlamentară, în seara zilei de 29 noiembrie, și va fi supusă pentru adoptare celor două camere ale Parlamentului.

Proiectul aduce, fără îndoiala, o nouă viziune asupra justiției, viziune care a preluat multe dintre cerințele exprimate de-a lungul timpului de judecători și procurori.

Acest lucru va conduce, implicit, la consolidarea independenței justitiei, la îmbunătățirea actului de justiție și la o mai bună protecție a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Cele mai multe amendamente preluate și adoptate de Comisie au fost propuneri de modificări venite din partea CSM, a asociațiilor profesionale si a guvernului.

După ce vom primi forma consolidată de la Comisie, voi putea scrie concret și pe amendamentele adoptate.

La acest moment, însă, pot spune că propunerea care a trecut de Comisie, dacă va deveni lege, va produce o reformă autentică în justitie și va aduce un progres pentru societate, va întări independența justiției și va oferi garanții noi pentru cetățeni că vor avea parte de un act de justiție mai eficient și mai bun.”

Loading…

rootstireaActualitate/Esential
“Acest lucru va conduce, implicit, la consolidarea independenței justitiei, la îmbunătățirea actului de justiție și la o mai bună protecție a drepturilor și libertăților cetățenilor“, a mai spus judecatoarea Ghita. Cele mai multe amendamente care au fost preluate și adoptate de Comisie au fost propuneri de modificări venite din partea...

Preluat de la EVZ