Costel Petrachi, potrivit procurorilor care au obținut condamnarea, are 38 de ani. El locuia în Miroslovești cu concubina sa și cei 4 copii, dar, după ce a cunoscut-o pe Rebeca, a plecat de acasă. Familia fetei s-a împotrivit relației, mai ales că fata avea doar 13 ani, dar ea a fugit la Costel. Acesta și-a alungat concubina și a rămas cu fata.


Din 2008, el știa că are HIV, dar nu i-a spus nimic Rebecăi. Ea a aflat după ce a rămas însărcinată și doctorii au constatat că are și ea HIV. După ce a născut copilul, Rebeca a depus plângere penală.


Procesul a început pe 13 iunie 2017 și s-a încheiat pe 29 noiembrie. In minută, judecătorul spune: ” Condamnă inculpatul PETRACHI COSTEL, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. de art.220 alin.1 CP cu aplicarea art.35 alin.1 CP şi cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p. Condamnă inculpatul PETRACHI COSTEL la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de transmiterea sindromului imuno-deficitar dobândit, prev. de art.354 alin. 1 CP cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p. În baza art. 38 alin. 2 şi art. 39 alin. 1 lit. b C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Petrachi prin prezenta sentinţă în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care adaugă un spor de pedeapsă de 8 luni (1/3 din pedeapsa de 2 ani), inculpatul urmând să execute pedeapsa finală de 3 ani şi 8 luni închisoare. În baza art. 397 C.p.p admite în parte acţiunea civilă promovată de partea civilă (…) Rebeca şi: În baza art. 23 alin. 2 C.p.p., ia act de recunoaşterea pretenţiilor părţii civile formulate cu titlu de daune materiale, de către inculpat şi, în consecinţă, obligă inculpatul la plata sumei de 3000 lei către partea civilă minoră(…) Rebeca. În baza art. 1357 Cod civil, admite în parte pretenţiile având ca obiect daune morale formulate de partea civilă (…) Rebeca  (prin reprezentant legal) şi obligă inculpatul Petrachi să achite părţii civile minore suma de 30.000 euro cu titlu de daune morale.”

Acesta este al doilea caz de infectare cu HIV pedepsit de judecători, primul fiind cel al giurgiuveanului Vasile Huțanu, condamnat la 14 ani de închisoare.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Costel Petrachi, potrivit procurorilor care au obținut condamnarea, are 38 de ani. El locuia în Miroslovești cu concubina sa și cei 4 copii, dar, după ce a cunoscut-o pe Rebeca, a plecat de acasă. Familia fetei s-a împotrivit relației, mai ales că fata avea doar 13 ani, dar ea...

Preluat de la EVZ