Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Inforrmaţii din perioada 1997-2000, consideră că aparatura din locuinţa ministrului este una care se folosea acum 30 de ani, pe vremea lui Ceauşescu.


„Dacă se confirmă că era un dispozitiv de înregistrare, trebuie găsit cine l-a pus şi de ce l-a pus acolo. Îmi este foarte clar că nu este lucrarea unui serviciu de informaţii, pentru faptul că serviciile nu folosesc asemenea aparatură. La ora actuală, tehnica a evoluat în asemenea fel încât nu mai pot fi folosite tehnici de acum 30 de ani, care se puneau pe vremea lui Ceauşescu. Se mai pun şi azi, dar de către persoane private, cum, probabil, este şi în cazul doamnei Carmen Dan”, a declarat Costin Georgescu, pentru Mediafax.


El a mai spus că locuinţele membrilor Consilului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), din care face parte şi ministrul de Interne Carmen Dan, trebuie verificate periodic, pentru a se asigura faptul că nu există aparatură de interceptare. În cazul lui Carmen Dan, de acest lucru ar fi trebuit să se ocupe DGPI.

„Ce vreau eu să precizez, şi este extrem de important, este că toţi membrii CSAT trebuie să fie protejaţi împotriva oricăror imixtiuni în viaţa lor, dar şi în activitatea lor. Ca atare, în clipa în care un membru CSAT se mută într-un apartament, acesta trebuie verificat, iar locuinţa trebuie protejată împotriva eventualelor infiltrări şi periodic trebuie verificate dacă s-au pus dispozitive de ascultare”, a mai spus Georgescu.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Inforrmaţii din perioada 1997-2000, consideră că aparatura din locuinţa ministrului este una care se folosea acum 30 de ani, pe vremea lui Ceauşescu. „Dacă se confirmă că era un dispozitiv de înregistrare, trebuie găsit cine l-a pus şi de ce l-a pus acolo....

Preluat de la EVZ