Doi cercetători americani, care au studiat de peste 7 grade de la 1900 încoace, spun că ă seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului. Or, asta se va întâmpla exact anul viitor, scrie Digi24. 


Chiar dacă fluctuaţiile de rotaţie sunt mici şi schimbă lungimea unei zile cu o milisecundă, ele ar fi implicate în eliberarea unor cantităţi uriaşe de energie subterană.Cercetătorii mai spun că în anii marcaţi de astfel de evenimente, au loc în jur de 25-30 de mişcări telurice intense, faţă de anii normali, când media este de doar 15 cutremure majore. În 2017 au avut loc doar 6 cutremure de peste 7 grade. Cel mai puternic, de 8,2, s-a înregistrat în Mexic, la începutul lunii septembrie, mai scrie sursa citată. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Doi cercetători americani, care au studiat de peste 7 grade de la 1900 încoace, spun că ă seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului. Or, asta se va întâmpla exact anul viitor, scrie Digi24.  Chiar dacă fluctuaţiile de rotaţie sunt mici...

Preluat de la EVZ