Consilierul județean, Marian Uscatu a solicitat, public, înființarea unei comisii care să analizeze situația de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă”. 

Consilierul susține că în cursul lunii noiembrie, la spital au avut loc o serie de incidente care au condus la decesul mai multor nou-născuti.

Nou născuții erau internați la secția de Terapia Intensivă. Cei doi bebeluși erau infectați cu bacilul Klebsiella.

Copiii erau născuți prematur, unul dintre ei având 1.100 de grame, iar celălalt 1.700 de grame, ambii provenind din mame cu hipertensiune arterială, fiind încă de la naștere cu un risc crescut, informează europafm.ro.

Aceștia se aflau în Centrul de Terapie Neonatală din cadrul maternității, fiind dependenți de aparatele de ventilație, oxigen, de alimentație pe venă și prin gavaj. Medicii spun că, fiind prematuri, aveau un risc crescut de apariție a infecțiilor, fiind vorba despre un sistem imunitar slab dezvoltat.

De asemenea, deși erau în același salon, era puțin probabil ca infecția să se fie transmis de la unul la celălalt, fiind poziționați în zone diferite.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/alerta-la-o-maternitate-din-romania-bebelusi-morti-din-cauza-unei-bacterii-contactate-in-spital-44647.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/alerta-la-o-maternitate-din-romania-bebelusi-morti-din-cauza-unei-bacterii-contactate-in-spital-44647-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv