Robert Negoiță a fost unul din cei al cărui nume a apărut intr-un dosar de trafic de persoane cercetat de DIICOT. Potrivit mărturiilor vremii, Negoiță era foarte atent cu ”fetiţele” livrate de proxeneţi. Nu numai că le dădea bani şi cadouri, dar le promitea şi sprijin pentru a intra în politică. Tinerele adunate din toată ţara, unele dintre ele chiar minore, îi erau aduse chiar în camera de hotel, sub paravanul unei agenţii de modelling. Numai că au apărut și numele altor politicieni din PSD, Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Marian Oprișan. O parte au fost confirmate.


 „Am detaliat (…) implicarea unor ofiţeri SRI în cazul Ponta şi prostituatelor minore. În 2010, după cum ştiţi, am şi dat public primul date despre acest dosar. Ceea ce nu am spus atunci era că în urmărirea penală, precum şi în activităţile directe probatorii, a fost implicat un ofiţer SRI care a supravegheat operaţiunea în colaborare cu structuri de la nivelul Preşedinţiei României din acel moment”, a declarat Ghiulbenghian după ce a fost audiat, citat de Mediafax.

Întrebat dacă ofițerii SRI s-au implicat în acoperirea vreunui politician, Ghiulbenghian a spus: „Nu. S-a muşamalizat parţial acel dosar”. „După cum ştiţi, o parte dintre cei care au apărut martori figurau în declaraţiile fetelor, în stenograme, înregistrări, ca plătitori, furnizori de carne vie, astfel încât o parte din acest dosar într-adevăr a fost muşamalizat”,Referitor la Victor Ponta, acesta a mai spus: „I-a protejat pe mai mulţi. El nu putea fi protejat pentru că el era doar beneficiar”.

După care  a revenit: „Nu de el este vorba neapărat. Dacă veţi relua documentele care abundă şi acum în presă veţi constata că alţii au plătit, au trimis fete, au făcut aceste lucruri pentru diverşi decidenţi politici. Nu toţi au fost traşi la răspundere”.

La momentul declanșării scandalului, Victor Ponta a respins toate acuzațiile: “Toată povestea asta este o porcărie şi o diversiune”


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Robert Negoiță a fost unul din cei al cărui nume a apărut intr-un dosar de trafic de persoane cercetat de DIICOT. Potrivit mărturiilor vremii, Negoiță era foarte atent cu ”fetiţele” livrate de proxeneţi. Nu numai că le dădea bani şi cadouri, dar le promitea şi sprijin pentru a intra în politică. Tinerele...

Preluat de la EVZ