Aloisio Francesco Rosario Giordano, italianul care a maltratat-o pe românca Cristina Condrea timp de un deceniu, este recidivist. În urmă cu peste 20 de ani a făcut același lucru cu o altă tânără, scrie Huffington Post.


Bărbatul a mai fost condamnat odată pentru aceeași faptă în 1995. Atunci a răpit și a violat o tânără de 23 de ani. Femeia a fost supusă unor chinuri similare cu ale Cristinei Condrea, dar aceasta a reușit să fugă și să anunțe autoritățile.

În 1995, el a fost condamnat la închisoare pentru diverse infracțiuni, inclusiv răpire, agresiune sexuală, maltratare și vătămare corporală gravă, dar a fost eliberat după mai puțin de cinci ani, în 1999, pentru bună purtare. La acea oră avea 30 de ani și s-a întors la soția sa.Pornind de la aceste informații, presa italiană a găsit în arhivă imagini cu bărbatul despre care s-a scris și în 1995. În numerele din marie 1995 ale cotidianelor Repubblica și Corriere della Sera apar articole despre felul în care bărbatul a maltratat-o pe femeia din 1995 în luna martie.

În Repubblica – articolul este datat 26 martie 1995 și numele bărbatului nu este notat corect – se spune că o femeie de 23 de ani pe nume Maria Rosa fusese răpită și violată timp de cinci luni. Femeia fusese, de asemenea, forțată să avorteze de două ori, prima dată după ce a fost bătută în mod repetat, iar a doua oară i-a provocat avortul cu ajutorul unui bisturiu rudimentar și o lingură.

Jurnaliștii scriau atunci că bărbatul, care avea o diplomă de masterat în drept, provenea dintr-o familie bogată și era căsătorit cu o frumoasă marocană, Raskaovi Bouchra, cu care avea doi copii, un băiat și o fată. Soția sa, care a murit apoi, a spus atunci despre el că ”El este un om bun, ea a fost cel care l-a instigat”, susține gazetaromanească.com.

Carabinierii care l-au arestat atunci au găsit în locul în care o ținuse pe tânăra de 23 de ani mai multe „uneltelor rudimentare” pe care le-a folosit asupra femeii: „bisturiul folosit pentru cel de-al doilea avort și o bucată de lemn pe care o folosea pentru a o sodomiza pe fată și o supune unor practici sexuale ciudate”.

Se pare că pe 22 martie 1995, Aloisio a uitat să închuie ușa când a plecat de la victima sa și așa a reușit aceasta să scape și să ajungă la o stație de autobuz unde a cerut ajutor.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Aloisio Francesco Rosario Giordano, italianul care a maltratat-o pe românca Cristina Condrea timp de un deceniu, este recidivist. În urmă cu peste 20 de ani a făcut același lucru cu o altă tânără, scrie Huffington Post. Bărbatul a mai fost condamnat odată pentru aceeași faptă în 1995. Atunci a răpit și a violat o...

Preluat de la EVZ