Astfel, cel care are studii de Jurnalism şi Comunicare a precizat că a realizat o verificare a situaţiei chiar la sursă, adică la mai mulţi oficiali din Departamentul de stat al SUA.


“Am vorbit cu mai multi oficiali de la Departamentul de Stat al SUA si nimeni nu poate preciza, punctual, care ar fi acele “propuneri” din proiectele de modificare a Legilor Justitiei care ar afecta independenta justitiei ori pune in pericol lupta anticoruptie.

BOMBĂ marca PNL. Predoiu: NU POT SĂ ACCEPT TONUL PE CARE DEPARTAMENTUL DE STAT VORBEȘTE ROMÂNIEI!

Un oficial de rang inalt pe care l-am intrebat pe ce isi fundamenteaza cererea ca legile sa fie retrase din Parlament, mi-a spus ca ei nu au cerut asa ceva si nici “si-ar permite sa o faca”. I-am spus ca presa din Romania asa a prezentat pozitia lor, ca si cum Departamentul de Stat ar fi cerut ca legile sa fie retrase din Parlament.

Mi-a spus ca ei nu au cerut sa fie retrase proiectele de lege privind modificarile la legile justitiei, ci doar au exprimat ingrijorari privind proiectul initial facut de Ministerul Justitiei si au indemnat ca propunerile “care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupție” sa fie respinse de Parlament.


I-am spus ca proiectul de lege propus de Ministerul Justitiei nu a fost asumat de Guvern, deci nu a intrat in Parlament, ce se discuta acum fiind alte proiecte de lege. Persoanei nu-i era clara distinctia.

UPDATE – Dragnea și Tăriceanu acuză SUA în numele Parlamentului României. REACȚIA LUI KLEMM | DOCUMENT

Tuturor celor cu care am vorbit le-am cerut sa spuna concret care “propuneri” din actualele proiecte aduc atingere independentei justitei ori luptei anticoruptie si nimeni nu mi-a putut oferi un raspuns. Unii mi-au spus ca vorbesc “in principiu”.

Le-am replicat ca aici vorbim despre afirmatii fara echivoc facute cu privire la proiecte de legi concrete, nu abstracte.

Nici un oficial al Departamentului de Stat nu mi-a putut preciza la ce “propuneri” concrete s-au referit in comunicatul lor, propuneri care – dupa spusele lor – ar afecta statul de drept, independenta justitiei ori lupta anticoruptie din Romania.

REACȚIE DURĂ dinspre PSD la comunicatul Departamentului de Stat: România nu e nici țară de IDIOȚI, nici COLONIA voastră!

Vom cerceta acest subiect pe scara ierarhica in Washington pana cand problema va fi clarificata.

In toata aceasta dezbatere ar fi binevenita o reactie urgenta a Ambasadei SUA la Bucuresti care sa prezinte public acele propuneri din aceste proiecte care, sustin ei, aduc atingere statului de stapt si luptei anticoruptie”, a scris preşedintele coaliţiei Chris Terhes.

EXPLOZIV! SUA CRITICĂ și LAUDĂ România în același timp! Declarația lui Rex Tillerson

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Astfel, cel care are studii de Jurnalism şi Comunicare a precizat că a realizat o verificare a situaţiei chiar la sursă, adică la mai mulţi oficiali din Departamentul de stat al SUA. 'Am vorbit cu mai multi oficiali de la Departamentul de Stat al SUA si nimeni nu poate preciza,...

Preluat de la EVZ