Șeful serviciului de informații rus s-a întâlnit cu ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, cu directorul Mossad, Yossi Cohen, și cu Meir Ben-Shabbat, consilierul premierului Netanyahu pentru securitatea națională.
Vizita lui Naryshkin în Israel ar fi avut loc după ce președintele rus, Vladimir Putin, președintele iranian, Hassan Rouhani și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-au întâlnit săptămâna trecută în stațiunea Soci, aflată la malul Mării Negre. Aceștia au convenit să organizeze o conferință care să vizeze soluționarea războiului civil din Siria și stabilizarea “viitoarei structuri” a Siriei.
În timpul întâlnirii cu Naryshkin, oficialii israelieni au declarat că Israelul nu este condiționat de niciun acord încheiat în timpul summit-ului de la Soci. Israelienii au reiterat și poziția Primului Ministru Benjamin Netanyahu, potrivit căruia statul evreu nu este implicat în acordul de încetare a focului negociat recent în sudul Siriei, și va continua să acționeze împotriva Damascului pentru a-și proteja interesele de securitate.
Într-o vizită surpriză în Rusia săptămâna trecută, președintele sirian, Bashar al-Assad, a transmis un mesaj Israelului, prin Moscova, potrivit căruia, Damascul ar fi de acord cu existența unei zone tampon de 40 de kilometri, de-a lungul graniței Israelului cu Siria. Putin a declarat că i-a transmis oferta Siriei direct domnului Netanyahu, în cadrul unui apel telefonic.Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Șeful serviciului de informații rus s-a întâlnit cu ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, cu directorul Mossad, Yossi Cohen, și cu Meir Ben-Shabbat, consilierul premierului Netanyahu pentru securitatea națională. Vizita lui Naryshkin în Israel ar fi avut loc după ce președintele rus, Vladimir Putin, președintele iranian, Hassan Rouhani și președintele...

Preluat de la EVZ