Președintele libanez Michel Aoun a declarat, astăzi, că Saad al-Hariri va rămâne ”în mod cert” prim-ministrul Libanului, adăugând că țara sa va depăși criza politică în următoarele zile, a relatat cotitianul La Stampa, citat de site-ul agenției de presă Reuters.

”Am terminat discuțiile cu toate forțele politice. Am ajuns la un larg consens”, a declarat Aoun, adăugând că Hariri va rămâne premierul Libanului.

La 4 noiembrie, premierul libanez Saad al-Hariri și-a anunțat demisia, în cursul unei vizite în Arabia Saudită, acuzând Iranul că a provocat “discordie, devastare și distrugere” în regiune și temându-se de un complot privind asasinarea lui. La 22 noiembrie, Hariri a renunța temporar la demisie, în așteptarea negocierilor politice.

În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care Michel Aoun, un aliat al Hezbollah, a devenit președintele țării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/presedintele-libanului-sustine-ca-al-hariri-va-ramane-seful-guvernului-de-la-beirut-44608.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/presedintele-libanului-sustine-ca-al-hariri-va-ramane-seful-guvernului-de-la-beirut-44608-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv