Martorii direcți ai evenimentului au murit toți, rând pe rând, dar memoria acestui ceas astral al României este, sperăm, încă vie, mai ales că ziua de 1 Decembrie a devenit, după 1989, Ziua Națională.


Evenimentul zilei vă invită să trimiteți poveștile pe care le știți de la părinți, bunici sau străbunici despre Unirea din 1918.

Cum s-au simțit la Marea Adunare de la Alba Iulia cei care au participat, care au fost sentimentele celor rămași acasă, cum au văzut acest eveniment locuitorii Munteniei și Moldovei, unite deja la 1864, sub domnia lui Cuza, sau amintiri ale românilor din Basarabia și Bucovina despre momentele din 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918.

Cele mai interesante amintiri despre Marea Unire vor fi publicate și premiate.

Premiile concursului Poveștile Unirii:


Premiul I – abonament pe un an la Evenimentul zilei + Cartea regală de bucate

Premiul II – abonament pe 6 luni la Evenimentul zilei + Agentui CIA cu talpa ruptă, de Ion Cristoiu

Premiul III – abonament pe 6 luni la Evenimentul zilei

5 Mențiuni – Cartea regală de bucate

Așteptăm textele dumneavoastră pe adresa [email protected]

CONCURSUL SE ÎNCHEIE SÂMBĂTĂ, 2 decembrie, la ora 24:00.

 

Loading…

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/09-carte-simpla.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/09-carte-simpla-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Martorii direcți ai evenimentului au murit toți, rând pe rând, dar memoria acestui ceas astral al României este, sperăm, încă vie, mai ales că ziua de 1 Decembrie a devenit, după 1989, Ziua Națională. Evenimentul zilei vă invită să trimiteți poveștile pe care le știți de la părinți, bunici sau...

Preluat de la EVZ