Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii a încheiat, în premieră, un acord-cadru  în vederea achiziționării vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.


„Direcţiile de sănătate publică vor primi cantităţile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătăţii. Pentru a evita în viitor situaţiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătăţii a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătăţii încheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu faţă de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc”, se explică în comunicat.În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire – personalul medical, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, personal medical, gravide, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratoriicopii şi bătrâni instituţionalizaţi, potrivit recomandărilor OMS şi ECDC. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii a încheiat, în premieră, un acord-cadru  în vederea achiziționării vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. „Direcţiile de sănătate publică vor primi cantităţile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătăţii. Pentru a evita în viitor situaţiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin...

Preluat de la EVZ