Ministerul Sănătății a anunțat că a fost semnat contractul pentru achiziția unui milion de doze de vaccin antigripal, urmând ca furnizorul să fie informat cu privire la cantitățile de doze repartizate fiecărei DSP, iar de saptămâna viitoare va înceape livrarea în teritoriu.

„Direcțiile de sănătate publică (DSP) vor primi cantitățile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătății. Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis, miercuri, de către Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, pentru a evita situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătății a încheiat, pentru prima oară, un acord–cadru pentru achiziția vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani, lucru care se va aplica și în cazul celorlalte vaccinuri.

„În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC”, se mai arată în comunicatul instituției.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă. Ultima monitorizare INSP arată că, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinic, IACRS și pneumonii) a fost de peste 79.000, cu 8.3% mai mică comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/ministerul-sanatatii-a-semnat-contractul-pentru-achizitia-unui-milion-de-doze-de-vaccin-antigripal-44615.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/ministerul-sanatatii-a-semnat-contractul-pentru-achizitia-unui-milion-de-doze-de-vaccin-antigripal-44615-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv